article
1.6454275
REGIO - Last van poepende en miauwende katten? De Stentor heeft dertien tips verzameld om de viervoeters voortaan uit de tuin te houden.
Dertien tips tegen kattenoverlast
REGIO - Last van poepende en miauwende katten? De Stentor heeft dertien tips verzameld om de viervoeters voortaan uit de tuin te houden.
http://www.destentor.nl/regio/dertien-tips-tegen-kattenoverlast-1.6454275
2016-09-27T17:19:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.3482575.1353557309!image/image-3482575.jpg
Lelystad,Apeldoorn,Deventer,Zwolle,Huisdier,katten,top,hermes
Regio
Home / Regio / Dertien tips tegen kattenoverlast

Dertien tips tegen kattenoverlast

Foto's
1
Reacties
Reageer
  REGIO  - Last van poepende en miauwende katten? De Stentor heeft dertien tips verzameld om de viervoeters voortaan uit de tuin te houden.

  1. Geen los zand in de tuin
  Zorg voor aangestampte aarde en bodembedekkers, want katten graven hun poep het liefst in. Bedek losse aarde eventueel een poosje met kippengaas. Dat voelt naar aan de pootjes. Na enige tijd leren de poezen dat de tuin geen geschikte kattenbak is en kan het gaas weer weg. 

  2. Planten waar katten een hekel aan hebben
  Plant een ooievaarsbek, een vuurwerkplant of citroenverbena in de tuin. Katten houden niet van citroengeur. Citroenschillen in de tuin verspreiden helpt ook. Daarnaast hebben de viervoeters een hekel aan stekelige planten, zoals meidoorn en braam. Kattenkruid trekt ze daarentegen juist aan. 

  3. Water
  Pak een waterpistool of plantenspuit en jaag met water een kat de tuin uit. Dat moet je wel meerdere keren doen, want het zijn soms hardleerse en eigenwijze dieren. Daarnaast zijn er ook speciale sprinklers te koop (met een sensor) die water spuiten als er een dier in de buurt komt.

  4. Peper
  Strooi peper op de plekken waar de katten komen. Dat voelt in de kattenneus niet fijn.

  5. Azijn
  Besprenkel de tuin met azijn. Ook daar hebben katten een hekel aan. 

  6. Koffiedik
  Strooi koffiedik in de tuin. Dat kleeft aan de pootjes en de vacht. Daarnaast vinden ze het smerig om koffiedrab af te likken. 

  7. Gaas/schutting
  Plaats gaas of een schutting, zodat de tuin minder toegankelijk is. 

  8. Hertshoornolie
  Besprenkel de tuin met hertshoornolie. Dat is letterlijk een paardenmiddel, want de olie wordt ook gebruikt ter bestrijding van insecten (dazen en horzels) bij paarden. Nadeel: mensen ruiken de geur ook. 

  9. Ultrasoon geluid
  Plaats een speciaal apparaatje dat een ultrasoon geluid laat horen als een dier voor de sensor loopt. Dat verjaagt poezen. Mensen kunnen het geluid niet horen en vogels schrikken er ook niet van. 

  10. Knoflook
  Strooi knoflook in de tuin. Ook van die geur houden de katten niet. Er zijn speciale knoflookkorrels te koop die je in de tuin kunt strooien. 

  11. Vangkooi
  Plaats een kattenvangkooi in de tuin en maak de kat vervolgens met een plantenspuit flink nat. Grote kans dat de poes nooit meer in de tuin durft te komen. 

  12. Mijd etensresten
  Stop geen etensresten in de vuilniszak en zet die zak niet onnodig lang buiten. Katten, en zeker zwerfkatten, zijn vaak op zoek naar voedsel.

  13. Gesprek met eigenaar
  Probeer te praten met de eigenaar van de kat. Je moet hem of haar bewust maken dat anderen last kunnen hebben van hun dier en dat ze hun kat ook gewoon binnen kunnen houden. Ook kan castreren of steriliseren een optie zijn. Dat maakt de kat vaak een stuk rustiger.