article
1.6164071
DEVENTER - Het aanbod van Deventer op Stelten kan overweldigend zijn voor nieuwkomers. Voor mensen die dit jaar voor het eerst naar het evenement gaan en anderen die in tijdnood zitten hebben we met hulp van de organisatie een lijst gemaakt van 7 optredens die je móet zien als je komt kijken. Onderop dit artikel een detailkaart om snel een idee te krijgen hoe je er moet komen.
7 optredens die je móet zien bij Deventer op Stelten
DEVENTER - Het aanbod van Deventer op Stelten kan overweldigend zijn voor nieuwkomers. Voor mensen die dit jaar voor het eerst naar het evenement gaan en anderen die in tijdnood zitten hebben we met hulp van de organisatie een lijst gemaakt van 7 optredens die je móet zien als je komt kijken. Onderop dit artikel een detailkaart om snel een idee te krijgen hoe je er moet komen.
http://www.destentor.nl/regio/deventer/7-optredens-die-je-m%C3%B3et-zien-bij-deventer-op-stelten-1.6164071
2016-07-04T08:42:48+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6164151.1467620770!image/image-6164151.JPG
Deventer,Cultuur, kunst en recreatie,Deventer op Stelten,Top
Deventer
Home / Regio / Deventer / 7 optredens die je móet zien bij Deventer op Stelten

7 optredens die je móet zien bij Deventer op Stelten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ockham’s Razor op de Burgemeestershof - Een bijzonder dansduet in en rondom een hoge, doorzichtige, plastic tube. Foto: Marleen Hiels
  DEVENTER - Het aanbod van Deventer op Stelten kan overweldigend zijn voor nieuwkomers. Voor mensen die dit jaar voor het eerst naar het evenement gaan en anderen die in tijdnood zitten hebben we met hulp van de organisatie een lijst gemaakt van 7 optredens die je móet zien als je komt kijken. Onderop dit artikel een detailkaart om snel een idee te krijgen hoe je er moet komen.

  Tijdens het internationale buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ is de stad één groot theater met in totaal ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen in de historische binnenstad van Deventer en locaties in en rondom het centrum.

  Dit jaar vindt de 20e editie van het festival plaats: van vrijdagavond 8 t/m zondagmiddag 10 juli 2016, met een grote openingsvoorstelling op donderdagavond 7 juli. Op monumentale pleinen, in parken en op kleinere locaties zijn voorstellingen te zien uit Frankrijk, Engeland, Italië, Duitsland, Israël, Spanje en Nederland. De toegang is gratis. Alleen voor de voorstelling in de grote zaal van de Deventer Schouwbrug is een ticket nodig.
  Meer informatie: www.deventeropstelten.nl

  Top 7
  Op ons verzoek heeft Anjo de Bont namens de organisatie onderstaande top 7 gemaakt, die helpt bij een selectie uit het totale aanbod van 150 voorstellingen.

  1. Compagnie N°8 in het Worpplantsoen - "De voorstelling begint ogenschijnlijk als een vredig en mooi tafereel, maar ontaard al snel tot een ongetemde en poëtische slapstick over het menselijk gedrag."

  2. Cirque Inextrémiste in de Deventer Schouwburg (€ 10,- p.p.) - In de Deventer Schouwburg is Cirque Inextrémiste (Frankrijk) te zien met het spectaculaire ‘Extension’, waarin een kleine graafmachine één van de hoofdrollen speelt, naast bouwmaterialen als gasflessen en steigerplanken.

  3. Transe Express op het Grote Kerkhof -  In samenwerking met het Franse gezelschap Transe Express en de productie ‘Mù’ wordt een magisch en surrealistisch spektakel gebracht, hoog in de lucht, met gebruik van een grote kraan, ruim 15 acteurs en muzikanten, 40 jongeren en amateurspelers, een gigantische muziekdoos met live-muziek, fantasievolle karakters en onderwaterfiguren.

  4. Teatro dei Venti op de Beestenmarkt - ‘Simurgh’ is een droom, een visioen, die opkomt en weer verdwijnt voor de ogen van het publiek.

  5. Compagnie Dyptik op het Boreelplein - Een eigentijdse en energieke dansvoorstelling door zeven hiphop-dansers van verschillende nationaliteiten over identiteit.

  6. Ockham’s Razor op de Burgemeestershof - Een bijzonder dansduet in en rondom een hoge, doorzichtige, plastic tube.

  7. Compagnie Une de Plus in de Bergkerk - Une de Plus brengt poppenspel, dans, mime, stelten en maskers samen in een poëtisch en fragiel universum.

   

  foto

  De cijfers op de kaart corresponderen met de speellocaties:

  1. Brink
  2. Beestenmarkt
  3. Bergkerk
  4. Bolwerksmolen
  5. Boreelplein
  6. Boreeltuin
  7. Broederenplein
  8. Burgemeestershof
  9. Burgerweeshuis
  10. Golstraat en Walstraat
  11. Grote Kerkhof
  12. Groe of lebuinuskerk
  13. Kleine Overstraat
  14. 't Klooster
  15. Korte en Lange Bisschopstraat
  16. Lamme van Dieseplein
  17. Melksterweide
  18. Nieuwe Markt
  19. Schouwburg
  20. Stadhuis
  21. Worpplantsoen
  22. Hoogtevrees
  Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Deventer? Volg de Deventer Stadsredactie op Facebook.