article
1.6218036
DEVENTER - De brandstichting bij het gebouw van de Turkse stichting de Gouden Generatie in Deventer vrijdagnacht rond 22.30 uur is voor de gemeente Deventer vooralsnog geen reden om maatregelen te nemen.
Buren willen camera’s na brandbom bij Turkse stichting in Deventer
DEVENTER - De brandstichting bij het gebouw van de Turkse stichting de Gouden Generatie in Deventer vrijdagnacht rond 22.30 uur is voor de gemeente Deventer vooralsnog geen reden om maatregelen te nemen.
http://www.destentor.nl/regio/deventer/buren-willen-camera-s-na-brandbom-bij-turkse-stichting-in-deventer-1.6218036
2016-07-25T07:30:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6218116.1469431495!image/image-6218116.JPG
Deventer,Sociaal en maatschappij,Recht, misdaad en 112,Gouden,Turkse stichting,autobom,Generatie,top
Deventer
Home / Regio / Deventer / Buren willen camera’s na brandbom bij Turkse stichting in Deventer

Buren willen camera’s na brandbom bij Turkse stichting in Deventer

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De zwartgeblakerde deur bij de Turkse stichting de Gouden Generatie spreekt boekdelen. „Je kunt wachten op het volgende”, zegt een verontruste buurtbewoner.
   Fotograaf
  DEVENTER - De brandstichting bij het gebouw van de Turkse stichting de Gouden Generatie in Deventer vrijdagnacht rond 22.30 uur is voor de gemeente Deventer vooralsnog geen reden om maatregelen te nemen.

  Gouden Generatie is onderdeel van de Gülenbeweging en die ligt onder vuur. Buurtbewoners willen cameratoezicht. Burgemeester Andries Heidema, verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid, is op vakantie en kon zaterdag niet reageren. Gemeentewoordvoerster Judith Buter: ,,Wat er is gebeurd, keuren we af en is erg vervelend. We volgen de ontwikkelingen op de voet en staan in nauw contact met de politie. Die heeft de zaak in onderzoek en houdt de situatie in de gaten.’’

  Vraaggesprek
  Heidema gaf van de week in een vraaggesprek met deze krant aan dat het vorige week, in de uren na de mislukte coup in Turkije, rustig bleef in Deventer en er geen reden voor zorgen zijn. Er was alleen een oploop bij het Turkse consulaat in de Keizerstraat en Heidema zei in deze krant dat er in Deventer geen aan de Gülenbeweging gelieerde instellingen zijn. Dat blijkt dus wél het geval te zijn.

  Naar nu blijkt zijn vorige weekeinde bij cultureel centrum de Gouden Generatie al ruiten ingegooid. Buter: ,,Ik heb Heidema niet gesproken en kan moeilijk voor hem spreken. Het incident was wel bekend bij de gemeente, maar mogelijk is het niet in de media gemeld om het niet te groot te maken. Maar dat is van mijn kant speculeren.’’

  Terughoudende opstelling
  Een van de buren van het pand van de Gouden Generatie Pieter van Eijden, snapt niets van de terughoudende opstelling van de gemeente. ,,Eerst zijn de ruiten ingegooid, nu die brandstichting. Je kunt wachten op het volgende. Ik ga maandag naar de gemeente. Ik wil dat ze cameratoezicht regelen. Af en toe een extra politie-auto door de straat is absoluut niet voldoende.’’