article
1.6160154
DEVENTER - Om Deventer weer een toeristische trekpleister te laten zijn, is een forse investering nodig. Ruim 1,4 miljoen euro per jaar moet er in stadsmarketing gepompt worden, zo blijkt uit een nog geheim rapport.
Deventer: 1,4 miljoen in promotie stad
DEVENTER - Om Deventer weer een toeristische trekpleister te laten zijn, is een forse investering nodig. Ruim 1,4 miljoen euro per jaar moet er in stadsmarketing gepompt worden, zo blijkt uit een nog geheim rapport.
http://www.destentor.nl/regio/deventer/deventer-1-4-miljoen-in-promotie-stad-1.6160154
2016-07-02T09:15:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6137044.1466771998!image/image-6137044.jpg
Overijssel,Deventer,Sociaal en maatschappij,deventer,toerisme,top
Deventer
Home / Regio / Deventer / Deventer: 1,4 miljoen in promotie stad

Deventer: 1,4 miljoen in promotie stad

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  DEVENTER - Om Deventer weer een toeristische trekpleister te laten zijn, is een forse investering nodig. Ruim 1,4 miljoen euro per jaar moet er in stadsmarketing gepompt worden, zo blijkt uit een nog geheim rapport.

  Het document is opgesteld door het bestuur van de VVV en ligt al enkele maanden bij het college van B en W. De VVV stelt voor om vanaf volgend jaar een deel van de eigen organisatie en de Stichting Stadsmarketing op te laten gaan in de nieuwe stichting indeventer!.

  Minder toeristen
  Een nieuwe impuls is nodig nu steeds minder toeristen Deventer bezoeken. In 2015 bezochten 1,3 miljoen mensen de stad, dat zijn er één miljoen minder dan in 2005. Dat verschil scheelt de gemeente - onder andere winkeliers en horeca - veertig miljoen euro inkomsten per jaar en honderden banen in de toeristische sector, detailhandel en horeca.

  Om het tij te keren is één nieuwe marketingorganisatie nodig, die verantwoordelijk wordt voor alle evenementen, samenwerking en programmering, zo meent de VVV. Het geld is nodig voor de nieuwe organisatie en de marketingprogramma's. Een deel van het geld, 230.000 euro, zou uit een fonds moeten komen die gevuld wordt met de toeristenbelasting. Opmerkelijk, omdat B en W onlangs voorstelde om deze 230.000 euro te gebruiken voor een andere nieuwe organisatie, Deventer Economische Alliantie. Wethouder Robin Hartogh Heys (D66) laat weten dat het rapport van de VVV op zijn bureau ligt en hem de dubbeling 'ook was opgevallen'. Pas na de zomer wil Hartogh Heys het voorstel voor het optuigen van de nieuwe organisatie bekend maken en ook een definitief voorstel doen voor de financiering, zo geeft hij aan.

  Het bestuur van de VVV bestaat uit onder andere Harry Webers (ex-Witteveen+Bos), Gosse Hiemstra (oud-wethouder) en Emmy Strik (Dickens).

  In 2015 bezochten 1,3 miljoen mensen Deventer: één miljoen minder dan in 2005.