article
1.6299867
DEVENTER - Burgemeester Andries Heidema van Deventer heeft uit veiligheidsoverwegingen een noodverordening afgekondigd voor de voetbalwedstrijd Go Ahead Eagles-Ajax van zondag.
Deventer op slot uit angst voor voetbalrellen
DEVENTER - Burgemeester Andries Heidema van Deventer heeft uit veiligheidsoverwegingen een noodverordening afgekondigd voor de voetbalwedstrijd Go Ahead Eagles-Ajax van zondag.
http://www.destentor.nl/regio/deventer/deventer-op-slot-uit-angst-voor-voetbalrellen-1.6299867
2016-08-26T19:57:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6299855.1472241096!image/image-6299855.jpg
Deventer,GA Eagles,noodverordening,rellen,Ajax,top
Deventer
Home / Regio / Deventer / Deventer op slot uit angst voor voetbalrellen

Deventer op slot uit angst voor voetbalrellen

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De noodverordening die burgemeester Heidema heeft afgekondigd.
  DEVENTER - Burgemeester Andries Heidema van Deventer heeft uit veiligheidsoverwegingen een noodverordening afgekondigd voor de voetbalwedstrijd Go Ahead Eagles-Ajax van zondag.

  Hij heeft signalen ontvangen dat een groot aantal Ajax-supporters zonder kaartje zondag of al eerder naar Deventer wil komen. Ontevreden supporters zouden volgens uitingen op sociale media naar het Deventer stadscentrum willen trekken, aldus een woordvoerder van de gemeente.

  De oproepen zouden verband houden met de recente, teleurstellende prestaties van de Amsterdamse club. Volgens de politie zijn de openbare orde en veiligheid binnen de stadsgrenzen daardoor niet gegarandeerd.

  In het verleden raakten supporters van beide clubs ook al slaags. In 2007 moest zelfs een oefenduel tussen Ajax en de Eagles worden gestaakt wegens wanordelijkheden. In de periode tussen zaterdag 14.00 uur en zondag 18.00 uur is Deventer daarom verboden terrein voor alle Ajax-supporters en supporters van andere clubs, met uitzondering van supporters van Go Ahead Eagles.

  Controles
  Zondag wordt alleen een uitzondering gemaakt voor Ajax-supporters die via de combiregeling de wedstrijd bezoeken en een kaartje hebben. Op de toegangswegen naar Deventer worden vanaf zaterdagmiddag tot en met zondagmiddag controles gehouden. Ajax-supporters zonder plaatsbewijs of die Deventer zaterdag al willen bezoeken, zijn niet welkom.

  De gemeente Deventer waarschuwt weggebruikers voor mogelijke vertraging op de wegen rond de stad.