article
1.6583641
DEVENTER - Burgemeester en wethouders van Deventer gaan de mening van de gemeenteraad vragen om in de gemeente Skaeve Huse te realiseren. Ook wel bekend als aso- of hufterwoning.
Deventer werkt aan Skaeve Huse
DEVENTER - Burgemeester en wethouders van Deventer gaan de mening van de gemeenteraad vragen om in de gemeente Skaeve Huse te realiseren. Ook wel bekend als aso- of hufterwoning.
http://www.destentor.nl/regio/deventer/deventer-werkt-aan-skaeve-huse-1.6583641
2016-10-28T07:57:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5028359.1477642252!image/image-5028359.JPG
Deventer,Bouw en wonen,containerwoningen,skaeve huse,overlast,hermes
Deventer
Home / Regio / Deventer / Deventer werkt aan Skaeve Huse

Deventer werkt aan Skaeve Huse

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Skaeve Huse in Tilburg
   Fotograaf
  DEVENTER - Burgemeester en wethouders van Deventer gaan de mening van de gemeenteraad vragen om in de gemeente Skaeve Huse te realiseren. Ook wel bekend als aso- of hufterwoning.

  Het gaat om huizen voor mensen die moeite hebben om te leven in woonwijken en daardoor structureel overlast veroorzaken. Als zij op een rustige plek en met begeleiding wonen, verbetert hun situatie. Het college wil een geschikte locatie zoeken voor maximaal drie mensen.

  Deens
  Skaeve Huse zijn zeer sobere eenpersoonswoningen van ongeveer 30 tot 50 vierkante meter. Het concept komt uit Denemarken en is al door diverse Nederlandse steden overgenomen. De Skaeve Huse zijn van een woningcorporatie en liggen op enige afstand van andere huizen. De Skaeve Huse zijn nadrukkelijk niet voor gezinnen met kinderen en jonge mensen of mensen die een gevaar voor zichzelf of hun omgeving zijn. Het college stelt als voorwaarde dat bewoners professioneel worden begeleid.

  Mening
  Het gemeentebestuur peilt de mening van de raad over Skaeve Huse en de uitgangspunten voor de locatie. Daarna gaat de gemeente in overleg met de woningcorporaties opzoek naar een locatie. Als deze gevonden is, gaat de gemeente in gesprek met de omgeving voordat een definitief besluit wordt genomen. Dat gebeurt waarschijnlijk in januari 2017.