article
1.5596753
DEVENTER - Ook in 2016 staat Deventer in de ochtend- en avondspits weer geregeld vast. Op vier drukke routes in de stad wordt dit jaar aan de weg gewerkt. Het werk aan de Wilhelminabrug gaat waarschijnlijk voor de meeste overlast zorgen.
Deventer Wilhelminabrug grootste pijnpunt in 2016 [update]
DEVENTER - Ook in 2016 staat Deventer in de ochtend- en avondspits weer geregeld vast. Op vier drukke routes in de stad wordt dit jaar aan de weg gewerkt. Het werk aan de Wilhelminabrug gaat waarschijnlijk voor de meeste overlast zorgen.
http://www.destentor.nl/regio/deventer/deventer-wilhelminabrug-grootste-pijnpunt-in-2016-update-1.5596753
2016-01-05T12:12:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5596797.1451992160!image/image-5596797.jpg
Deventer,Verkeer en vervoer,Wilhelminabrug,top,hermes
Deventer
Home / Regio / Deventer / Deventer Wilhelminabrug grootste pijnpunt in 2016 [update]

Deventer Wilhelminabrug grootste pijnpunt in 2016 [update]

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Planning wegwerkzaamheden 2016 in Deventer
   Fotograaf
  DEVENTER - Ook in 2016 staat Deventer in de ochtend- en avondspits weer geregeld vast. Op vier drukke routes in de stad wordt dit jaar aan de weg gewerkt. Het werk aan de Wilhelminabrug gaat waarschijnlijk voor de meeste overlast zorgen.

   

  Dicht
  Met bijna 20.000 passerende voertuigen per dag is de brug een van de drukste punten van Deventer. Tussen mei en december krijgt de brug een grote opknapbeurt, zeker vier weken in de zomer is de brug helemaal afgesloten. Dat kunnen er nog meer worden, laat Rijkswaterstaat weten. Die is met de gemeente Deventer al 1,5 jaar bezig met voorbereidende werkzaamheden.

  Vervanging wegdek
  Woensdag 6 januari werd bekend welke aannemer het werk mag uitvoeren. Onder voorbehoud wordt dat de combinatie Van der Ende Infrastructure uit Barendrecht en  Edilon)(Sedra Contracting bv uit Wessem bij Roermond.. De voorlopige gunning betreft schilder- en herstelwerkzaamheden aan de brug en het deels vervangen van het betonnen brugdek. De combinatie kan nu aan de slag met de opstartfase. In deze fase wordt aan hen gevraagd de inschrijving te verduidelijken en verder uit te werken. Als blijkt dat de inschrijving voldoet aan alle gestelde eisen, wordt het project officieel gegund. Dat is naar verwachting eind maart.

   Deze wegenbouwer moet opnieuw bekijken of de afsluiting van vier tot zes weken voldoende is om de grootste klus, het vervangen van het betonnen brugdek, in vier weken uit te voeren. De 'rustige' zomervakantie, van juli tot half augustus, is daarvoor voorlopig de aangewezen periode. De voorbereiden werkzaamheden beginnen als in mei en het hele project is niet voor eind 2016 afgerond.

  Fietspad en A1
  In die tijd is alleen het fietspad open voor fietsers en voetgangers. Ook ambulances, politie en lijnbus 171 kunnen dan via het fietspad de brug nog over. Andere voertuigen moeten via de A1 van Overijssel naar Gelderland. Voor landbouwverkeer is nog geen alternatieve route bekend.

  Hanzeweg
  Het verbreden van de Hanzeweg, met zo'n 16.000 voertuigen per dag eveneens een belangrijke verkeersader, begint ook al snel. Volgens de gemeente betreft het voorlopig alleen voorbereidend werk, zoals het leggen van kabels. De grote hinder van de verbreding naar tweemaal twee rijstroken is pas eind dit jaar en in 2017 te verwachten.

  Churchillplein
  In het centrum van de stad krijgt de kruising van het Churchillplein met de Handelskade 'logische' voorsorteervakken. Het dempen van een deel van de gracht is al in volle gang, maar de hinder voor het verkeer is na de zomer te verwachten. De Stationsstraat ligt er dan al uit. Tussen maart en november is de weg alleen voor bussen en taxi's open.

  Bij elkaar betekent dit dat de volgende werkzaamheden tegelijkertijd worden uitgevoerd:

   

  foto