article
1.6244131
DEVENTER - Je hebt boekenmarkten en boekenmarkten. De Deventer Boekenmarkt, komend weekeinde, is in Nederland en ver daarbuiten de overtreffende trap.
Eindeloos snuffelen op Deventer boekenfestijn
DEVENTER - Je hebt boekenmarkten en boekenmarkten. De Deventer Boekenmarkt, komend weekeinde, is in Nederland en ver daarbuiten de overtreffende trap.
http://www.destentor.nl/regio/deventer/eindeloos-snuffelen-op-deventer-boekenfestijn-1.6244131
2016-08-05T09:42:07+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5125660.1438523499!image/image-5125660.JPG
Deventer,Massamedia,Onderwijs en wetenschap,Cultuur, kunst en recreatie,boekenmarkt,top
Deventer
Home / Regio / Deventer / Eindeloos snuffelen op Deventer boekenfestijn

Eindeloos snuffelen op Deventer boekenfestijn

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het jaarlijkse lange lint van boekenkramen langs de Welle.
  DEVENTER - Je hebt boekenmarkten en boekenmarkten. De Deventer Boekenmarkt, komend weekeinde, is in Nederland en ver daarbuiten de overtreffende trap.

  De organisatie rekent zondag op minimaal 125.000 bezoekers.  Zij kunnen tussen 9.30 en 17.30 uur langs 878 kramen struinen die verspreid over een traject van dik zes kilometer staan opgesteld.

  28
  Het evenement, dat toe is aan zijn 28e editie, staat niet alleen bekend om de enorme kwantiteit en variatie in genres. Hein te Riele en Anjo de Bont van het Evenementenbureau van de VVV Deventer benadrukken dat zij ook kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. ,,Alle deelnemende boekhandelaren staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De meeste van hen hebben een winkel, een aantal handelt (ook) via internet. We letten erop dat iedereen zijn boeken fatsoenlijk presenteert. Als iemand zich niet aan de afspraken houdt dan is-ie het jaar erop niet welkom.’’ Pakweg vijftien goede doelen zijn ook met een kraam vertegenwoordigd.

  Snuffeltocht
  In tegenstelling tot het Dickens Festijn komen buitenlandse bezoekers van de Boekenmarkt niet met touringcars naar Deventer. Het is een festijn voor Nederlandse en Vlaamse boekenliefhebbers. Wie er een lekker dagje Deventer Boekenmarkt van wil maken, die doet er volgens Te Riele goed aan zondag tussen negen en tien uur aan de lange snuffeltocht te beginnen en aan het eind van de middag met tassen vol boeken plaats te nemen op een van de horecapleinen.

  Uitgestrekt
  Bezoekers hoeven niet bang te zijn voor opstoppingen bij de kramen. ,,We hebben het behoorlijk uit elkaar gerekt. Zelfs op de drukste momenten is het prima te doen.’’ Tijdens de gratis toegankelijke Deventer Boekenmarkt zijn er diverse nevenactiviteiten zoals een Mobiel Grafisch Museum op de Brink en de verzameltentoonstelling Paper Art aan de T.G. Gibsonstraat 19. Het is ook Koopzondag in Deventer.

  Wilhelminabrug
  Bezoekers van de Deventer Boekenmarkt die met de auto komen, kunnen de stad niet in via de Wilhelminabrug. Die ligt er uit wegens onderhoud. Een alternatief is de auto parkeren op de Worp ten westen van de stad en daar het pontje nemen. Via de A1 is de stad goed bereikbaar. Vanaf de parkeerplaats rijden pendelbussen naar de binnenstad. Parkeren kost 9 euro. De NS zet zondag langere en extra treinen. Met Syntus kunnen reizigers vanuit heel Overijssel voor 5 euro naar en van Deventer.

   

  De Foto