article
1.6380638
DEVENTER - Een 14-jarige jongen uit Deventer is zondagmiddag beroofd van zijn telefoon. Dit gebeurde op de Welle toen hij aan het jagen was op Pokémon.
Jongeman berooft Deventer pokemonjager van telefoon
DEVENTER - Een 14-jarige jongen uit Deventer is zondagmiddag beroofd van zijn telefoon. Dit gebeurde op de Welle toen hij aan het jagen was op Pokémon.
http://www.destentor.nl/regio/deventer/jongeman-berooft-deventer-pokemonjager-van-telefoon-1.6380638
2016-09-12T13:59:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6187637.1468336534!image/image-6187637.jpg
Deventer,Recht, misdaad en 112,deventer,pokemon go,beroving,top
Deventer
Home / Regio / Deventer / Jongeman berooft Deventer pokemonjager van telefoon

Jongeman berooft Deventer pokemonjager van telefoon

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Gamers spelen het mobiele spel Pokemon Go, waarin spelers met hun smartphone moeten rondlopen om Pokemon te vangen. De app van Nintendo is wereldwijd een gigantische hype.
   Fotograaf
  DEVENTER - Een 14-jarige jongen uit Deventer is zondagmiddag beroofd van zijn telefoon. Dit gebeurde op de Welle toen hij aan het jagen was op Pokémon. 

  Het jonge slachtoffer fietste tegen 14:35 tussen café de Tobbe en de Wilhelminabrug in de richting van de oude ijsbaan, terwijl hij Pokémon aan het vangen was. 

  Doodsbedreiging
  Opeens merkte het slachtoffer dat er iemand achter hem fietste. Hierna volgde een duwpartij op de fiets, waarna de verdachte de witte Iphone 6+ uit de handen van de jongen griste. Na de beroving bedreigde de dader het slachtoffer met de dood.
  De 14-jarige Pokémonjager is de man nog achterna gefietst, maar de man bedreigde de jongen nog een keer waardoor hij zijn achtervolging, uit angst, staakte.

  Signalement
  De dader is ongeveer 20 á 22 jaar oud en heeft donker gemillimeterd haar. De man heeft een donker getinte huid en sprak accentloos Nederlands. De kleding die de man droeg bestond uit een donkere spijkerbroek en een zwart of bruinachtig T-shirt. Tijdens de daad gebruikte de man een zilvergrijze damesfiets met voorop een kinderzitje.

  De politie vraagt getuigen van de beroving zich te melden.