article
1.6086168
DEVENTER/DEN NUL - De restauranthouders die meewerken aan het culinaire uitje voor asielzoekers in Deventer zijn volledig verrast door de vele negatieve reacties op de Stentor-site. ,,Het zijn onze vluchtelingen.''
Restauranthouders Deventer verrast door negatieve reacties
DEVENTER/DEN NUL - De restauranthouders die meewerken aan het culinaire uitje voor asielzoekers in Deventer zijn volledig verrast door de vele negatieve reacties op de Stentor-site. ,,Het zijn onze vluchtelingen.''
http://www.destentor.nl/regio/deventer/restauranthouders-deventer-verrast-door-negatieve-reacties-1.6086168
2016-06-07T08:50:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4645492.1465296712!image/image-4645492.jpg
Den Nul,Deventer,Lokaal Thema ST,uitje,culinair,reacties,restauranthouders,asielzoekers,top,hermes
Deventer
Home / Regio / Deventer / Restauranthouders Deventer verrast door negatieve reacties

Restauranthouders Deventer verrast door negatieve reacties

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Leon Ripperda
    DEVENTER/DEN NUL - De restauranthouders die meewerken aan het culinaire uitje voor asielzoekers in Deventer zijn volledig verrast door de vele negatieve reacties op de Stentor-site. ,,Het zijn onze vluchtelingen.''

    ,,Er zijn veel groeperingen in onze maatschappij en vluchtelingen zijn er daar één van. Het zijn onze vluchtelingen. Als je er een aantal een avondje met lekker eten kunt bezorgen zonder dat in rekening te brengen dan lever ik die bijdrage graag.'' Dit zegt Leon Ripperda van Eten & DrinkenBIJRipperda in Den Nul (gemeente Olst-Wijhe) in een reactie op de stroom negatieve reacties - naast de nodige positieve - op het initiatief van Eva Zoutenbier uit Deventer.

    Kortzichtig
    Ripperda noemt reacties als 'denk eerst eens aan onze bejaarden' te kortzichtig . ,,Je moet naar het hele plaatje kijken. Het is de maatschappij waar je je bijdrage aan moet leveren.''

    De sociaal bewogen horeca-man roept iedereen op het idee van Zoutenbier te zien als 'een bron van inspiratie' in plaats van het aan te grijpen om je over het lot van een andere doelgroep te gaan beklagen. Kom zelf met voorstellen om een groepering te helpen, ondernemers staan daar zeker voor open", stelt Ripperda. ,,We moeten het met elkaar doen.''

    4 restaurants werken mee
    In Deventer hebben vier restaurants hun medewerking toegezegd aan het culinaire uitje van asielzoekers. De Keizerskroon en Boas zijn er hier twee van. Mario Lai (De Keizerskroon) valt bijna van zijn stoel als hij verneemt hoe fel en negatief menigeen reageert. ,,Dit had ik absoluut niet verwacht. Ik vind het een prima initiatief. Het is spijtig dat er zo over wordt gedacht.'' Lai kan zich niet voorstellen dat er iets mis is met het bieden van 'een beetje lekker eten en een beetje privacy' aan mensen die zoveel ellende hebben meegemaakt. ,,Het is top dat er ook andere restaurants meewerken.''

    Net als Lai roemt ook Peter van Emde Boas van het gelijknamige restaurant het initiatief van Zoutenbier. ,,Je krijgt een verzoek en dit keer gaat het om asielzoekers. We hebben bijvoorbeeld ook wel eens wat voor de Voedselbank Deventer gedaan en zijn altijd bezig om mensen in nood te helpen. Ik vind het geen enkel probleem als anderen met leuke ideeën bij me komen. Doe dat vooral.''

    Angst
    Van Emde Boas vermoedt dat de negatieve reacties voortkomen uit een bepaalde angst en het minder open staan voor andere culturen. ,,We lijken steeds verder af te staan van een multiculturele samenleving en dat is jammer. Net als dat het jammer is dat er zo negatief op het idee van de mevrouw uit Deventer wordt gereageerd. Dat zouden we juist met z'n allen moeten omarmen.''