article
1.3024296
DEVENTER - In fases pakken werklui de Veenweg aan. Maandag is begonnen met de eerste fase. De weg is afgesloten tussen Oude Bathmenseweg en Venenstraat.
Veenweg haalt opgelucht adem
DEVENTER - In fases pakken werklui de Veenweg aan. Maandag is begonnen met de eerste fase. De weg is afgesloten tussen Oude Bathmenseweg en Venenstraat.
http://www.destentor.nl/regio/deventer/veenweg-haalt-opgelucht-adem-1.3024296
2009-10-24T04:07:56+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.3024297.1350920239!image/image-3024297.JPG
Deventer
Deventer
Home / Regio / Deventer / Veenweg haalt opgelucht adem

Veenweg haalt opgelucht adem

Foto's
1
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het werk in beeld op de Veenweg, een drukke verkeersas in de stad. Verkeer wordt omgeleid, bedrijven zijn wel bereikbaar. Het onderhoud aan de weg staat overigens los van het plan om eenrichtingsverkeer van de drukke weg te maken. Dat gebeurt pas als de Amstellaan is vernieuwd. foto Ab Hakeboom
  DEVENTER - In fases pakken werklui de Veenweg aan. Maandag is begonnen met de eerste fase. De weg is afgesloten tussen Oude Bathmenseweg en Venenstraat.

  Dat betekent dat de Veentunnel weken dicht is. De klinkers in de weg maken plaats voor geluidswerend asfalt. Er komen roodgemarkeerde fietsstroken, fietsers zijn zo beter zichtbaar. De planning is dat fase 1 op 9 november klaar is. Dan start fase 2, het deel tussen Venenstraat en Rielerweg. Als dat op 14 december klaar is, gaat in februari de laatste fase van start, het deel tussen de Rielerweg en Brinkgreverweg.

  Door de fasering blijven bedrijven aan de Weseperstraat bereikbaar, zoals Karwei. Die zijn nu louter vanaf de Brinkgreverweg te bereiken, bij de volgende fases alleen vanaf de Snipperlingsdijk.

  Paul van Dijk, aanwonende van de Veenweg, is blij dat de schop 'eindelijk' de grond is ingegaan. Bewoners vroegen vaak aandacht voor onder meer het lawaai, door het drukke autoverkeer op de klinkers in de Veenweg. ,,We zijn opgelucht dat het werk eindelijk is gestart.'' Positief is ook dat de gemeente (met rijksgeld) is gestart met het isoleren van rond veertig huizen. ,,Ook dat duurde 'even', maar we zijn blij dat ook dat er uiteindelijk van is gekomen.''

  Met de maatregelen gaat de leefbaarheid er op vooruit. Huishoudens die pal aan de Veenweg én kort bij het spoor wonen weten deze week even helemaal niet wat hen overkomt. Er is geen autoverkeer dat de tunnel induikt én in verband met het werk aan het spoor rond Deventer geen treinverkeer. Die momenten dat werklui aan de weg of aan het spoor niet bezig zijn, bieden deze week bijzondere momenten van wat rust.

  Spelende kinderen hebben de verkeersvrije tunnel al ontdekt.

  Van Dijk woont in dat deel van de weg waar het nog wél rijdt. Maar dat is louter bestemmingsverkeer en auto's richting de bedrijven. Zonder doorgaand verkeer even geen drukte in de spits voor de deur. Het gaat de goede kant op, toch blijven er wensen. ,,De Rielerweg-fietsstraat blijft een probleem. Je hebt vaak bijna-botsingen, het is wachten tot het écht misgaat. En verkeer moet stoppen en optrekken. Het deugt niet, daar blijven we de gemeente op wijzen.''

  Ander punt: vrachtwagenchauffeurs die pas in de Veenweg merken dat het voertuig te hoog is voor de tunnel. ,,Ze komen hier voorbij, moeten keren bij Karwei en komen terug, weer hier langs. De gemeente plaatste op ons aandringen een bord zodat chauffeurs eerder zien hoe hoog die tunnel is. Dat bord staat pas ín de Veenweg. Als ze dat nou op de Brinkgreverweg aangeven... Dat hebben we al zó vaak gevraagd. Het scheelt gekeer, lawaai en uitlaatgassen.''