article
1.6223219
DEVENTER - Bij de politie, hulpverlenende instanties en de gemeente Deventer was niets bekend over het verleden van H.J.L., de 25-jarige man die vastzit voor het ernstig mishandelen van zijn zwangere vriendin Raelitzha Maduro. De Deventerse (22) overleed vrijdagavond.
Verdachte dodelijke mishandeling in Deventer leek man zonder problemen
DEVENTER - Bij de politie, hulpverlenende instanties en de gemeente Deventer was niets bekend over het verleden van H.J.L., de 25-jarige man die vastzit voor het ernstig mishandelen van zijn zwangere vriendin Raelitzha Maduro. De Deventerse (22) overleed vrijdagavond.
http://www.destentor.nl/regio/deventer/verdachte-dodelijke-mishandeling-in-deventer-leek-man-zonder-problemen-1.6223219
2016-07-27T08:40:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6220514.1476178555!image/image-6220514.JPG
Deventer,Recht, misdaad en 112,Mishandeling,dodelijk,dood,top
Deventer
Home / Regio / Deventer / Verdachte dodelijke mishandeling in Deventer leek man zonder problemen

Verdachte dodelijke mishandeling in Deventer leek man zonder problemen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  DEVENTER - Bij de politie, hulpverlenende instanties en de gemeente Deventer was niets bekend over het verleden van H.J.L., de 25-jarige man die vastzit voor het ernstig mishandelen van zijn zwangere vriendin Raelitzha Maduro. De Deventerse (22) overleed vrijdagavond.
  Hij hield zich aan de voorwaarden waardoor een verlenging van het toezicht niet nodig was

  Voordat L. enkele jaren geleden naar Deventer verhuisde is hij eerder in Twente met relationeel geweld in aanraking geweest, onthulde zijn ex-vriendin dinsdag in de Stentor. De vrouw deed meerdere malen aangifte tegen de man. De man stond tot vorig najaar onder toezicht bij de reclassering in Deventer, wat inmiddels zijn nieuwe woonplaats was.

  Zorgwekkende toestand
  Volgens woordvoerder Mariska Cheret van reclassering Nederland is het niet opmerkelijk dat de instanties in de gemeente Deventer niet op de hoogte waren van het verleden van de verdachte. ,,Het toezicht op hem is in oktober 2015 opgeheven. Hij hield zich aan de voorwaarden waardoor een verlenging van het toezicht niet nodig was.’’

  De politie herhaalt dat niet eerder agenten het adres op het Pothoofd aan de IJssel bezochten, voordat het slachtoffer donderdagavond in zorgwekkende toestand werd aangetroffen. Ook bij de gemeente Deventer was niets bekend over het stel en het verleden van L..

  Dat was pas het geval, nadat het slachtoffer contact had met een ambtenaar van Werk en Inkomen. De consulent vermoedde meer problemen en schakelde het sociale team in. Dat kreeg geen contact met het stel, zo stelt de gemeente. Dit voltrok zich allemaal enkele dagen voor het overlijden van Maduro.

  Grote huurachterstand
  De woordvoerder van de gemeente Deventer bevestigt het relaas van een buurman dat het stel binnenkort het appartement zou moeten verlaten. ,,Ze hadden een grote huurachterstand,’’ wist een buurman dinsdag te vertellen. Woordvoerder Maarten-Jan Stuurman van de gemeente, die de wooneenheden verhuurt, bevestigt dat de huurovereenkomst per 1 augustus was opgezegd. Over de reden doet hij uit privacy-overwegingen geen mededelingen.

  De buurman schakelde geen hulp in. ,,Waarom niet? Ik heb in het verleden in andere kwesties meegemaakt dat er na een melding niets wordt gedaan.’’ De buurman had niet het gevoel dat het zo uit de hand kon lopen.