article
1.6131906
DEVENTER - De pontjes over de IJssel hebben flink last van het hoge water in de rivier. Welke varen nu wel en welke niet?
Welke van de 9 IJsselpontjes varen nog?
DEVENTER - De pontjes over de IJssel hebben flink last van het hoge water in de rivier. Welke varen nu wel en welke niet?
http://www.destentor.nl/regio/deventer/welke-van-de-9-ijsselpontjes-varen-nog-1.6131906
2016-06-23T10:04:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6078662.1466676523!image/image-6078662.JPG
Bronckhorst,Brummen,Duiven,Hattem,Zutphen,Deventer,Olst-Wijhe,Zwolle,Kampen,Verkeer en vervoer,pont,veerpont,veer,top
Deventer
Home / Regio / Deventer / Welke van de 9 IJsselpontjes varen nog?

Welke van de 9 IJsselpontjes varen nog?

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Hoogwater IJssel
   Titel
   Hoogwater IJssel
   Beschrijving
   WIJHE-Zaterdag het water is gestegen maar de Wijhese veerpont ondervond er toen nog weinig hinder hier van.
   Fotograaf
   Locatie
   Wijhe,IJssel
  DEVENTER - De pontjes over de IJssel hebben flink last van het hoge water in de rivier. Welke varen nu wel en welke niet? 
  Het water stijgt nog tot zaterdag!
  • Dieren - Ja
   De pont van Dieren naar Olburgen vaart wel. "Mensen moeten door tien centimeter water rijden om bij de veerstoep te komen, maar da's in de zomer geen probleem," zegt schipper Roland Jansen. 
    
  • Bronkhorsterveer - Nee
   Dit pontje wordt vooral gebruikt door toeristen die vanaf de Veluwse Posbank naar pittoresk Bronkhorst willen. Dat kan nu niet. Een aderlating? "Mensen kunnen dan via de brug naar Bronkhorst, maar dat is 16 kilometer om fietsen. Dat doen er slechts enkelen. Dus tja, het scheelt altijd," baalt Herman Meutstege. Maar Bronkhorst is niet afhankelijk van de pont: "We zijn gelukkig geen eilandje."
    
  • Dommerholt - Nee
   "Ja, balen" zegt eigenaar Wytze van der Velde over zijn pont. "Maarja, het hoort erbij." En het gaat ook nog wel even een tijdje duren verwacht Van der Velde: "Het staat hoog tot in het meer van Konstanz (Bodenmeer, red.) dus het duurt nog wel even voordat al dat water de Rijn is afgezakt." Van der Velde hoopt eigenlijk dat hij eind volgende week weer kan varen.
    
  • Stokvis - Ja
   Geert Scheers van de veerdienst tussen Deventer en het Worpplantsoen: "Nou, het moet tot zes meter stijgen voordat de worp onderloopt. Pas dan kunnen we niet meer varen, dus voorlopig varen we gewoon hoor."
    
  • Olsterveer - Ja
   De veerstoep is hoog genoeg om door te kunnen blijven varen, maar het scheelt niet gek veel meer of ook deze dienst ligt er uit. 
    
  • Kozakkenveer - Nee
   De minicruise zoals Harco Mulder, voorzitter van het Kozakkenveer het noemt ligt eruit omdat de toegangsweg vanaf Veessen onder water ligt. "De Fortmondkant is wat hoger, daar ligt het probleem niet. We houden de waterstandenapp en de site van Rijkswaterstaat goed in de gaten." Een blik op die site leert dat het pas vanaf zaterdag überhaupt begint te dalen. "Twee weken terug hebben we ook al een mooi weekend verloren. Dit weekend wordt het weer zonnig... weer een weekend kwijt... Ja, zonde." 
    
  • Wijheseveer - Nee
    
  • Kleine Veer - Nee
   Het kleine fietspontje dat Hattem met Zwolle verbindt is uit de vaart. 
    
  • Zalkerveer - Ja
   Bij het theehuis bij het Zalkerveer liggen de koekjes klaar. "Ja wij kunnen nog gewoon varen. Kom maar langs."