article
1.6205033
DRONTEN - Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) heeft afgelopen half jaar te weinig statushouders aan Dronten gekoppeld.
Achterstand huisvesten statushouders Dronten
DRONTEN - Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) heeft afgelopen half jaar te weinig statushouders aan Dronten gekoppeld.
http://www.destentor.nl/regio/dronten/achterstand-huisvesten-statushouders-dronten-1.6205033
2016-07-19T14:42:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5377590.1445943880!image/image-5377590.jpg
Dronten,Sociaal en maatschappij,Politiek en bestuur,AZC,statushouders,COA,top,hermes
Dronten
Home / Regio / Dronten / Achterstand huisvesten statushouders Dronten

Achterstand huisvesten statushouders Dronten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  DRONTEN - Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) heeft afgelopen half jaar te weinig statushouders aan Dronten gekoppeld.

  Daardoor heeft Dronten een achterstand opgelopen met het huisvesten van deze doelgroep, meldt de gemeente. Bedoeling is dat er in de tweede helft van het jaar een inhaalslag plaatsvindt.

  Om het half jaar krijgen gemeenten een taakstelling van het Rijk voor het huisvesten van asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders). Het COA koppelt vervolgens bewoners van de AZC's aan de gemeenten.

  Taakstelling
  In de eerste helft van dit jaar had Dronten 48 mensen moeten huisvesten, meldt de gemeente. Het werden er 36. Voor de tweede helft van het jaar moet Dronten 55 mensen onderdak bieden. Daar komen dus nog 12 mensen bij.

  Gaat lukken, verzekert wethouder Peter van Bergen. "Samen met (woningcorporatie) OFW werken we hard aan de in te vullen taakstelling."

  Integratie en participatie
  Overigens hoopt Dronten dat statushouders uit het plaatselijke AZC een woning in de gemeente krijgen.

  Dit verzoek heeft de gemeente bij het COA ingediend. 'Het komt de integratie en participatie van statushouders ten goede', meldt de gemeente.