article
1.6130336
DRONTEN - De ene aardappel is de andere niet. Hoe worden aardappelrassen ontwikkeld en waarin verschillen ze? Het antwoord hierop is zaterdag 25 juni te horen voor wie VOS Potato Breeding in Dronten bezoekt.
De smaak van aardappelen op de Drontse barbecue
DRONTEN - De ene aardappel is de andere niet. Hoe worden aardappelrassen ontwikkeld en waarin verschillen ze? Het antwoord hierop is zaterdag 25 juni te horen voor wie VOS Potato Breeding in Dronten bezoekt.
http://www.destentor.nl/regio/dronten/de-smaak-van-aardappelen-op-de-drontse-barbecue-1.6130336
2016-06-22T14:52:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4284634.1398861904!image/image-4284634.jpg
Dronten,Economie,Sociaal en maatschappij,open huis,Week van de akkerbouw,top,hermes
Dronten
Home / Regio / Dronten / De smaak van aardappelen op de Drontse barbecue

De smaak van aardappelen op de Drontse barbecue

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    DRONTEN - De ene aardappel is de andere niet. Hoe worden aardappelrassen ontwikkeld en waarin verschillen ze? Het antwoord hierop is zaterdag 25 juni te horen voor wie VOS Potato Breeding in Dronten bezoekt.

    En hoe aardappelen en uien op de barbecue smaken, kunnen mensen even verderop bij akkerbouwers Reijne en Buist ervaren.

    Het is maar een greep uit de grote hoeveelheid aan activiteiten tijdens de Open Dag van de Week van de Akkerbouw. De deelnemende bedrijven leggen de laatste hand aan alle voorbereidingen. Ze staan in de startblokken om vanaf 11 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags bezoekers te ontvangen en hen alles te vertellen over de akkerbouw en de herkomst van ons dagelijks eten.

    Alle deelnemende bedrijven zijn te vinden op www.weekvandeakkerbouw.nl. De Week van de Akkerbouw - die maandag 20 juni sportief van start is gegaan met de Akkerrun - is een initiatief van de Brancheorganisatie Akkerbouw en mede mogelijk gemaakt door Agrifirm Plant, Cosun, CZAV, Interpolis, LTO Nederland, Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO), Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) en de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (Vavi).