article
1.6300517
DRONTEN - Hogeschool CAH Vilentum groeit, maar het aantal studentenkamers niet. USRA brengt de nood in kaart.
USRA wil gegevens van kamernood in Dronten
DRONTEN - Hogeschool CAH Vilentum groeit, maar het aantal studentenkamers niet. USRA brengt de nood in kaart.
http://www.destentor.nl/regio/dronten/usra-wil-gegevens-van-kamernood-in-dronten-1.6300517
2016-08-27T06:23:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6300528.1472278931!image/image-6300528.jpg
Dronten,Sociaal en maatschappij,kamers,studenten,Kamernood,top
Dronten
Home / Regio / Dronten / USRA wil gegevens van kamernood in Dronten

USRA wil gegevens van kamernood in Dronten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Verhuizen, op kamers. Afbeelding ter illustratie
   Fotograaf
  DRONTEN - Hogeschool CAH Vilentum groeit, maar het aantal studentenkamers niet. USRA brengt de nood in kaart.
  Bij Dronten denk je niet echt aan een gezellige studentenstad

  Studentenvereniging USRA wil met twee enquêtes de problemen rond de huisvesting van studenten in Dronten in kaart brengen. Het gaat om de overlast die omwonenden van studentenhuizen ervaren en het tekort aan kamers. Daarom is er een enquête voor inwoners van Dronten en een enquête voor studenten. Beide te vinden op www.usra.nl.

  „Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat Dronten en de CAH Vilentum op alle vlakken goed tot heel goed scoren, behalve als het dan gaat om studentenhuisvesting”, zegt voorzitter Anouck Gaastra van USRA. „De hogeschool staat goed aangeschreven. De school groeit ook enorm. Maar het aantal kamers groeit niet mee.”

  Onderdak
  Het is onbekend hoeveel studenten een kamer zoeken in Dronten. Op de site van USRA staan tien studenten die voor komend studiejaar onderdak zoeken, maar dat geeft geen betrouwbaar beeld van de daadwerkelijke kamernood.

  Gaastra noemt zaken als de plannen van CAH Vilentum voor een tweede campus met 200 tot 300 in Dronten, de problemen rond een studentenwoning aan de Florijn, waar omwonenden klaagden over overlast en de plannen van de gemeente om een aantal studentenwoningen op te heffen of het aantal bewoners te beperken tot vier. „Dat laatste helpt natuurlijk ook niet echt mee om het kamertekort op te lossen”, zegt Gaastra.

  Gezellige studentenstad
  Voldoende redenen om de problemen rond de huisvesting duidelijk in beeld te krijgen. „Je hoort veel van die verhalen en die zijn vaag. Nu willen we duidelijkheid. Bij Dronten denk je niet echt aan een gezellige studentenstad. Aan the place to be. Maar studenten die hier eenmaal wonen, vinden Dronten hartstikke leuk en gezellig.”