article
1.6559424
ELBURG - Het heeft ‘even’ geduurd, maar nu gebeurt het dan toch nog: Vesting Elburg mag zijn zegje doen over de proef een jaar geleden met openstelling voor autoverkeer.
Bewoners Vesting Elburg worden jaar na dato benaderd
ELBURG - Het heeft ‘even’ geduurd, maar nu gebeurt het dan toch nog: Vesting Elburg mag zijn zegje doen over de proef een jaar geleden met openstelling voor autoverkeer.
http://www.destentor.nl/regio/elburg/bewoners-vesting-elburg-worden-jaar-na-dato-benaderd-1.6559424
2016-10-22T08:44:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5496369.1449664279!image/image-5496369.jpg
Elburg,Verkeer en vervoer,top
Elburg
Home / Regio / Elburg / Bewoners Vesting Elburg worden jaar na dato benaderd

Bewoners Vesting Elburg worden jaar na dato benaderd

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ELBURG - Het heeft ‘even’ geduurd, maar nu gebeurt het dan toch nog: Vesting Elburg mag zijn zegje doen over de proef een jaar geleden met openstelling voor autoverkeer.

  De winkeliersvereniging Winkel Vesting Elburg (WVE) houdt samen met de gemeente Elburg en wijkcomité Vesting Molendorp een enquête over de proef een jaar geleden met de winteropenstelling van het ‘Kruis’ in Elburg; openstelling voor autoverkeer van de kruising Jufferenstraat- Vischpoortstraat met Beekstraat in het hart van Vesting Elburg.

  Openstellingproef
  Alle bewoners van de Vesting kunnen tot en met zaterdag 5 november hun grieven maar ook hun wensen over ‘het Kruis’ uiten naar aanleiding van de openstellingsproef. Wethouder José Oosthoek hoopt dat velen gebruikmaken van deze mogelijkheid.

  Winkeliersvereniging Winkel Vesting Elburg (WVE) stuurde aan op openstelling van het ‘Kruis’ omdat verschillende leden meenden dat dit een positieve uitwerking zou hebben op de omzet in de winter volgens de redenering dat de winkels gemakkelijker bereikbaar met de auto.

  Winterseizoen
  Uit de proef is echter naar voren gekomen dat de openstelling niet of nauwelijks heeft geleid tot omzetstijging. Om die reden is een vervolg van de baan.
  Oosthoek: „De ondernemers zochten een oplossing voor de krapte in het winterseizoen. Maar het toegankelijker maken van de binnenstad voor het autoverkeer heeft geen duidelijke verbetering opgeleverd. Daarmee ontbreekt de grondslag om de proef te verlengen of om te zetten naar een definitieve winteropenstelling van ‘het Kruis’.”
   
  Volgens de wethouder is nu in ieder geval ook duidelijk dat het verband tussen winkelomzet en het parkeren beperkt is. „Elburg wijkt daarmee niet af van de resultaten van andere onderzoeken die in het land hebben plaatsgevonden.”
   
  Over de enquête zegt ze: „Wat we nu willen weten is hoe inwoners de proef hebben ervaren en hoe zij aankijken tegen het winkelaanbod in de vesting.”
  Al bij de aankondiging van de proef zegde de WVE dat de bewoners van de Vesting na afloop van de verkeersproef de gelegenheid zouden krijgen om hun ervaringen kenbaar te maken.