article
1.6293129
Elburg - De Botterfeesten in Elburg verhuizen dit jaar naar De Loswal in de haven.
Botterfeesten in Elburg verhuizen naar Loswal
Elburg - De Botterfeesten in Elburg verhuizen dit jaar naar De Loswal in de haven.
http://www.destentor.nl/regio/elburg/botterfeesten-in-elburg-verhuizen-naar-loswal-1.6293129
2016-08-25T12:54:57+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6141789.1466951734!image/image-6141789.JPG
Elburg,Sociaal en maatschappij,Botterfeesten in Elburg verhuizen naar De Loswal,top,hermes
Elburg
Home / Regio / Elburg / Botterfeesten in Elburg verhuizen naar Loswal

Botterfeesten in Elburg verhuizen naar Loswal

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De start van de Oostwal Boterrace op de IJssel. Foto: Freddy Schinkel
  Elburg - De Botterfeesten in Elburg verhuizen dit jaar naar De Loswal in de haven.

  De locatie aan de noordoostkant, waar tot vorig jaar de festiviteiten rondom de Botterdagen plaatsvonden, voldoet niet langer aan de gestelde veiligheidseisen.

  De Botterfeesten werden traditioneel gehouden in een bedrijvenhal aan de noordoostkant van de haven die gedurende het Botterweekend altijd het Blinde Peerd werd genoemd. Maar nu dus niet meer voldoet. Precies daartegenover aan de zuidwestkant van het water ligt de Loswal. In het gebied waar tot vorig jaar het parkeerterrein was en waar tot vorig jaar de kermis werd gehouden.

  De kermis moest worden verplaatst, maar de Botterstichting heeft wel de handen op elkaar gekregen omdat daar de festiviteiten rond de Botterdagen te mogen houden. "De Botterdagen horen gewoon bij de haven'', aldus Wim Hoeve van de Botterstichting.

  Blinde Peerd
  Op de Loswal zal nu de feesttent verrijzen die voor de duur van de Botterdagen ook weer Het Blinde Peerd zal worden genoemd. Hoeve: "We zijn altijd ontzettend blij geweest met het Blinde Peerd, maar we zijn nu ook erg verheugd dat nu in de haven zitten. We zijn nu al in de weer om de tent dezelfde intieme uitstraling te geven met zeilen, netten en prikkabels. De eerste tekeningen zien er goed uit.'' Waar de bedrijfshal ruimte bood voor duizend personen, zal de feesttent ruimte bieden voor 1200 mensen.

  Aansluitend aan de vlootschouw op donderdag 8 september beginnen de festiviteiten in het Blinde Peerd met de feestelijke opening van de Botterdagen met DJ Bart Pruis om 21.00 uur, toegang hiervoor is gratis. Op vrijdagochtend 9 september gevolgd door het Schippersontbijt en om 17.30 worden er de prijzen uitgereikt van de bedrijvenwedstrijd.

  Op zaterdagavond gaat de tent om 20.00 open voor een feestavond met Jet Set Live, die om 22.00 zullen beginnen te spelen. Kaarten hiervoor zijn nu al verkrijgbaar op de Botterwerf.

  Bij de avondfestiviteiten gaat de deur dicht te middernacht, muziek stopt om 01.00 uur en de deuren sluiten om 02.00 uur.