article
1.6202018
'T HARDE - Het Evangelisch Begeleidingscentrum (EBC) wil van acht dienstwoningen aan de Vaarbekerweg in 't Harde gewone huizen voor 'burgerbewoning' maken.
Dienstwoningen EBC worden woonhuizen
'T HARDE - Het Evangelisch Begeleidingscentrum (EBC) wil van acht dienstwoningen aan de Vaarbekerweg in 't Harde gewone huizen voor 'burgerbewoning' maken.
http://www.destentor.nl/regio/elburg/dienstwoningen-ebc-worden-woonhuizen-1.6202018
2016-07-18T13:31:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6202096.1468849980!image/image-6202096.png
t Harde,Bouw en wonen,Evangelisch Begeleidingscentrum,EBC,hermes
Elburg
Home / Regio / Elburg / Dienstwoningen EBC worden woonhuizen

Dienstwoningen EBC worden woonhuizen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Het Evangelisch Begeleidings Centrum
   Titel
   Het Evangelisch Begeleidings Centrum
   Fotograaf
  'T HARDE - Het Evangelisch Begeleidingscentrum (EBC) wil van acht dienstwoningen aan de Vaarbekerweg in 't Harde gewone huizen voor 'burgerbewoning' maken.

  De gemeenteraad van Elburg stemde begin deze maand al in met dat voornemen. Het aldus vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen vanaf woensdag zes weken ter inzage.

  EBC wil de woningen verkopen aan haar eigen medewerkers. Dat kon vroeger 'gewoon'; bij een eerstvolgende herziening kregen dergelijke woningen dan een woonbestemming, legde wethouder Jan Polinder onlangs aan de gemeenteraadsleden uit. Maar tegenwoordig is het volgens hem veel moelijker om bij een bank financiering te krijgen voor een dienstwoning. Met name daarom zou de bestemming gewijzigd moeten worden, zodat EBC de woningen kan verkopen.

  De acht woningen die onder één rieten kap aan de Vaarbekerweg staan, worden momenteel ook bewoond door medewerkers van EBC. Ze worden dan ook aan hen te koop aangeboden. Overigens zijn wellicht maar drie bewoners daarin geïnteresseerd, vertelt Kees Slootweg, manager bedrijfsvoering bij Profila Zorg, waar EBC onder valt.

  Suggesties uit de gemeenteraad als zouden de werknemers financieel voordeel halen uit de verkoop, wijst Slootweg van de hand. "Ik wil er wel een fatsoenlijke prijs voor hebben. Met de opbrengst kunnen we wat liquide middelen genereren." Waarmee vervolgens De Schuilplaats opgeknapt kan worden. EBC heeft diverse locaties in de regio. Bij De Schuilplaats in 't Harde is plaats voor 22 zorgvragers.