article
1.6220670
NUNSPEET/ELBURG - Musicus Wilbert Magré uit Elburg verliet zondagavond voortijdig de zangdienst in de Driestwegkerk in Nunspeet. Reden: er stond geen vleugel in de kerk, alleen een piano.
Muzikant nog voor het spelen de kerk uit in Nunspeet
NUNSPEET/ELBURG - Musicus Wilbert Magré uit Elburg verliet zondagavond voortijdig de zangdienst in de Driestwegkerk in Nunspeet. Reden: er stond geen vleugel in de kerk, alleen een piano.
http://www.destentor.nl/regio/elburg/muzikant-nog-voor-het-spelen-de-kerk-uit-in-nunspeet-1.6220670
2016-07-26T07:56:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6220697.1469519809!image/image-6220697.JPG
Elburg,Nunspeet,Sociaal en maatschappij,Orgel,kerk,vleugel,piano,top
Elburg
Home / Regio / Elburg / Muzikant nog voor het spelen de kerk uit in Nunspeet

Muzikant nog voor het spelen de kerk uit in Nunspeet

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wilbert Magré. ,,Dat orgel overstemt.’’
   Fotograaf
  NUNSPEET/ELBURG - Musicus Wilbert Magré uit Elburg verliet zondagavond voortijdig de zangdienst in de Driestwegkerk in Nunspeet. Reden: er stond geen vleugel in de kerk, alleen een piano.

  Het had een mooie zangdienst moeten worden, zondagavond in de Driestwegkerk; dominee Hoogendoorn uit Amersfoort zou spreken over ‘Ons veilige thuis’, en organist Wim Magré uit Elburg zou samen met zoon Wilbert Magré op de vleugel een en ander begeleiden. Probleem was echter; die vleugel was er niet, wel een piano. ,,En daar kwamen we rond zes uur achter, terwijl een uur later de zangavond zou beginnen’’, laat Wilbert Magré daags na de avond weten.

  ,,Wat het ergste was; de organisator ontkende glashard dat er afspraken waren gemaakt over een vleugel. Ik kon met mailtjes aantonen dat het wel was afgesproken, en zelfs door hem was bevestigd.’’

  Orgelimprovisatie 
  Voor Magré junior was de maat vol; hij verliet aan het begin van de zangavond geïrriteerd de kerk. Vader Wim Magré trad nog wel op met en orgelimprovisatie.

  Wilbert Magré krijgt daags erop een heleboel kritiek maar ook bijval van collega-muzikanten. Een orgel en een piano, dat gaat echt niet samen weet de muzikant. ,,Dat orgel overstemt.’’

  Hoofdorganisator Bert van de Bunte van de zomeravonddiensten reageert zeer kortaf als hij wordt gevraagd naar het incident. ,,Dat gaan we niet aan de grote klok hangen’’, zegt Van de Bunte. ,,Donderdagavond gaat de kerkenraad vergaderen over hoe we hier verder mee om moeten gaan.’’ Over de ontbrekende vleugel wil hij niets zeggen.