article
1.6379851
OENE - 'Wij zoeken de enthousiaste vrijwilligers die onze banner bij de ingang van het terrein aan de Deventerweg hebben opgeruimd.
Banner Oener Oranjefeest verdwijnt uit stalen frame
OENE - 'Wij zoeken de enthousiaste vrijwilligers die onze banner bij de ingang van het terrein aan de Deventerweg hebben opgeruimd.
http://www.destentor.nl/regio/epe/banner-oener-oranjefeest-verdwijnt-uit-stalen-frame-1.6379851
2016-09-12T11:03:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6379927.1473679331!image/image-6379927.JPG
Oene,Cultuur, kunst en recreatie,Oranjevereniging,banner,hermes
Epe
Home / Regio / Epe / Banner Oener Oranjefeest verdwijnt uit stalen frame

Banner Oener Oranjefeest verdwijnt uit stalen frame

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  OENE - 'Wij zoeken de enthousiaste vrijwilligers die onze banner bij de ingang van het terrein aan de Deventerweg hebben opgeruimd.

  Ook voor jullie staat deze maandagochtend een bakje koffie klaar in de feesttent!'

  Aldus luidt een oproep van de Oranjevereniging OZO in Oene, maandagochtend op Facebook. Maar, van die vrijwilligers dezelfde ochtend geen spoor. "We hebben niemand gezien bij de koffie. En de banner dus ook niet", meldt Jacqueline Bakker, voorzitter van de vereniging.

  Het is een vriendelijke manier van de Oranjevereniging om duidelijk te maken dat een banier van het jaarlijkse Oranjefeest is gestolen. "Nou ja, gestolen..." zegt Bakker. "We zien het maar als een kwajongensstreek. Waarschijnlijk duikt het doek ooit wel weer een keer op. In een van de keten in de omgeving, of anders misschien in de optocht van volgend jaar."

  Hoewel het dundoek toch gauw een waarde vertegenwoordigt van zo'n 150 à 200 euro, peinst Bakker er niet over aangifte te doen van diefstal van de banner. "Ben je gek! Ons feest is afgelopen weekeinde zo mooi vreedzaam verlopen! Als een ontvreemde banner dan alles is waar we ons druk over moeten maken, vinden wij het wel prima. Het was prachtig weer, de sfeer was geweldig, nergens opstootjes, wij zijn alleen maar blij met hoe het is verlopen."

  Die banner, dat is dan jammer, maar helaas. Bakker: "Waarschijnlijk hadden een paar jongelui nog wat energie over toen ze 's avonds na het feest naar huis gingen en hebben ze het doek vakkundig losgesneden. Is nog wel een klus geweest, want het doek was zeker 1,50 meter bij 2,50 meter. En in opgevouwen staat ook nog best een zwaar stuk zeil. Maar wij zien het als een studentikoze grap. Tillen hier niet te zwaar aan."