article
1.6288753
VAASSEN - Vieze keukens? Welnee, strenge regelgeving, nuanceren sterrenchefs uit de regio. ,,Je krijgt al een waarschuwing voor een scheve hor.''
Chefs toprestaurants: onderzoek is opgeklopt
VAASSEN - Vieze keukens? Welnee, strenge regelgeving, nuanceren sterrenchefs uit de regio. ,,Je krijgt al een waarschuwing voor een scheve hor.''
http://www.destentor.nl/regio/epe/chefs-toprestaurants-onderzoek-is-opgeklopt-1.6288753
2016-08-24T01:00:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5082336.1453380473!image/image-5082336.JPG
Vaassen,Cultuur, kunst en recreatie,Chef,Onderzoek,Vies,Keuken,Toprestaurants,top,hermes
Epe
Home / Regio / Epe / Chefs toprestaurants: onderzoek is opgeklopt

Chefs toprestaurants: onderzoek is opgeklopt

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    VAASSEN - Vieze keukens? Welnee, strenge regelgeving, nuanceren sterrenchefs uit de regio. ,,Je krijgt al een waarschuwing voor een scheve hor.''

    Keukens van sterrenrestaurants zijn vaak vies. Dat stelt omroep KRO-NCRV. Zij bundelden cijfers van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) en concludeerden dat twee op de vijf sterrenrestaurants in de afgelopen vier jaar een waarschuwing kreeg. Trippelen de muizen her en der over het aanrecht of gaat het om deurtje dat hier en daar los hangt?

    'Opgeklopt', 'stomverbaasd' en 'wazig', het zijn de voornaamste reacties van sterrenchefs uit de regio. ,,Het onderzoek is niet transparant", aldus Jacob Jan Boerma van driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. ,,31 zaken kregen een waarschuwing, maar blijven anoniem. Ik wil weten om wie het gaat. Nu wordt heel de sector over een kam geschoren. Bovendien, als een sterrenchef zijn zaakjes al niet op orde heeft, maak ik me ernstig zorgen over alle andere restaurants."