article
1.6429503
EPE - De gemeente Epe krijgt de ruimte van de provincie Gelderland en de regio Stedendriehoek om 80 extra nieuwe woningen te bouwen.
Extra huizen in Epe
EPE - De gemeente Epe krijgt de ruimte van de provincie Gelderland en de regio Stedendriehoek om 80 extra nieuwe woningen te bouwen.
http://www.destentor.nl/regio/epe/extra-huizen-in-epe-1.6429503
2016-09-22T15:02:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5766806.1456502017!image/image-5766806.jpg
Epe,Politiek Lokaal ST,Bouw en wonen,voorkeurslocaties,gemeente Epe,nieuwe woningen,woningcontingent,top,hermes
Epe
Home / Regio / Epe / Extra huizen in Epe

Extra huizen in Epe

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  EPE - De gemeente Epe krijgt de ruimte van de provincie Gelderland en de regio Stedendriehoek om 80 extra nieuwe woningen te bouwen.

  lang zat de gemeente Epe aan het maximum wat betreft het bouwen van nieuwe woonruimte. Nu is er toestemming van de provincie Gelderland en de regio Stedendriehoek voor 80 extra nieuwe huizen.

  Enkele maanden geleden gaf het college van b en w in Epe al aan dat sommige locaties in de gemeente een beroep konden doen op een 'voorkeursbehandeling'. Hoewel er geen ruimte was in het nieuwbouwcontingent voor Epe, wilde het college zich toch inspannen op deze plekken woningen mogelijk te maken. Mede door elders enkele nieuwbouwopties te schrappen - bijvoorbeeld in de wijk 't Slath - creëerde het gemeentebestuur 'speelruimte'.

  Zodoende kreeg een projectontwikkelaar al speelruimte om een woningplan (Florin) te ontwikkelen voor de locatie waar voorheen de Rabobank was gevestigd in Epe. Een plan waarvoor inmiddels zelfs al een bestemmingsplanprocedure is gestart.

  Door nieuwe regionale afspraken ontstaat in de gemeente Epe ruimte voor nog eens 80 extra woningen. Deze opening biedt volgens wethouder Joop van Nuijs 'extra ruimte voor kansrijke nieuwbouwplannen van marktpartijen'.

  Kamerbewoning
  Via een beleidskader wordt vastgelegd wanneer nieuwbouwplannen kansrijk zijn. Dat kader wordt iets opgerekt. Nieuwbouwplannen zijn nu ook mogelijk wanneer winkels buiten de centra van Epe en Vaassen zich vestigen in de kernwinkelgebieden. Ook kunnen locaties waarop een maatschappelijke functie rust die niet meer wordt gebruikt, nu een woonbestemming krijgen. Ook voor kamerbewoning en jongerenhuisvesting worden de eisen soepeler.

  Vorig jaar wees Epe dus al vijf voorkeurslocaties aan voor nieuwbouwplannen: het voormalig postkantoor in Epe, de voormalige Rabobank in Epe, het gebouw Ladderspost in Epe, de Markt/Brink in Vaassen en de Wielinklocatie inVaassen. B en w voegen aan die lijst nu ook een zesde plek toe: de in de volksmond als Brezan-terrein bekend staande locatie in Epe-Zuid aan de Hoofdstraat/Korte Kuiperstraat. Onlangs is dat terrein gekocht door Bel BV, van Epenaar Leonhard Vreekamp. Van Nuijs: "Deze plek heeft een kantoorfunctie. Daar is al lange tijd geen vraag naar in dit deel van het centrum. Daarom willen we het ook hier mogelijk maken andere plannen te realiseren."