article
1.6313063
EPE - Aannemer Pannekoek GWW BV uit Vaassen is vandaag begonnen met de herinrichting van het gedeelte van de Heerderweg en Hoofdstraat in Epe.
Heerderweg in Epe weer verder op de schop
EPE - Aannemer Pannekoek GWW BV uit Vaassen is vandaag begonnen met de herinrichting van het gedeelte van de Heerderweg en Hoofdstraat in Epe.
http://www.destentor.nl/regio/epe/heerderweg-in-epe-weer-verder-op-de-schop-1.6313063
2016-08-29T15:27:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.3818179.1446727057!image/image-3818179.JPG
Epe,Lokaal Thema ST,verkeersoverlast,heerderweg,top,hermes
Epe
Home / Regio / Epe / Heerderweg in Epe weer verder op de schop

Heerderweg in Epe weer verder op de schop

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Heerderweg tussen Heerde en Epe. foto Cees Baars
  EPE - Aannemer Pannekoek GWW BV uit Vaassen is vandaag begonnen met de herinrichting van het gedeelte van de Heerderweg en Hoofdstraat in Epe.

  Het gaat om het deel vanaf de Prinses Julianalaan tot de nieuwe komgrens nabij de Chris Lanooyweg. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en worden uiterlijk eind december 2016 afgerond.

  Verkeersoverlast
  Getracht wordt de verkeersoverlast tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken, zo laat de gemeente Epe weten. Zo wordt er zoveel mogelijk met gedeeltelijke wegafzettingen gewerkt en worden verkeersregelaars ingezet om al het verkeer te begeleiden. Voor het doorgaande verkeer komen er omleidingsroutes. Ook voor fietsers worden aanvullende maatregelen getroffen, zodat zij veilig van de weg gebruik kunnen maken.

  Rijbaan smaller
  De rijbaan van dit deel van de Heerderweg en Hoofdstraat wordt van verhoogde betonbanden voorzien. Hierdoor lijkt de rijbaan smaller. Dit haalt de snelheid eruit bij automobilisten. Daarnaast worden op en nabij de belangrijkste kruispunten middengeleiders aangebracht. Fietsers en voetgangers kunnen zo in twee keer en dus veiliger oversteken. Door deze aanpassing rijdt het verkeer op de Heerderweg ook langzamer het dorp in. Om de snelheid van het afslaande autoverkeer te verminderen, worden op de kruispunten met de Paasvuurweg en Vlijtweg inritconstructies aangelegd.

  Gelijk niveau
  Om fietsers en voetgangers meer ruimte te geven om uit te wijken worden de parkeervakken, groenvakken, fiets- en voetpaden op gelijk niveau aangelegd. De fietspaden krijgen een asfaltverharding. De op- en afritten zijn daardoor comfortabeler en toegankelijker voor fietsers en minder validen. Het parkeren is in de toekomstige situatie alleen nog mogelijk in de parkeervakken langs de rijbaan en niet meer op de stroken tussen de rijbaan en het fietspad. Op verzoek van bewoners van de Heerderweg en bewoners van het appartementencomplex Rozenhof is besloten om een voetpad langs het huidig vrijliggende fietspad tussen de Dellenweg en Rozenhoflaan aan te leggen. Hier hebben reizigers met het openbaar vervoer ook voordeel van.

  Groen
  Richting het dorpscentrum komt meer groen door het aanvullen van de huidige bomenrijen. Daarnaast komt er een groene middenberm tussen de Paasvuurweg en Dellenweg. De vitale bomen in het gebied blijven zoveel mogelijk behouden en worden duurzaam ingepast in het ontwerp. Zij krijgen een verbeterde groeiplaats. De minder vitale bomen worden vervangen door nieuwe bomen: druipvrije linden.

  Tenslotte krijgt de Beatrixboom - een herdenkingsboom - die in de bocht bij de Dellenweg staat een nieuwe standplaats enkele meters verderop in noordelijke richting.