article
1.6339489
EMST - Als de jongens van het Epe Bier Collectief met pompoenen richting De Wildhoeve in Emst gaan sjouwen, dan weet je het zeker: de herfst staat nu echt voor de deur.
Herfstbode van Epe Bier Collectief
EMST - Als de jongens van het Epe Bier Collectief met pompoenen richting De Wildhoeve in Emst gaan sjouwen, dan weet je het zeker: de herfst staat nu echt voor de deur.
http://www.destentor.nl/regio/epe/herfstbode-van-epe-bier-collectief-1.6339489
2016-09-04T10:40:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6339490.1472985756!image/image-6339490.JPG
Emst,Vaassen,Epe,Oene,Lokaal Thema ST,bokbier,pompoenbier,de wildhoeve,top,hermes
Epe
Home / Regio / Epe / Herfstbode van Epe Bier Collectief

Herfstbode van Epe Bier Collectief

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Met een brede grijns brengt Henk Overbosch een nieuwe lading pompoen naar de oven. [FOTOBRON]foto Kevin Hagens
    EMST - Als de jongens van het Epe Bier Collectief met pompoenen richting De Wildhoeve in Emst gaan sjouwen, dan weet je het zeker: de herfst staat nu echt voor de deur.
    Het is echt een gaaf ding, een heel mooi vers herfstbier

    Brouwer Henk Overbosch wist zijn arm over zijn voorhoofd. Het is zaterdagochtend flink warm in de keuken van brasserie De Wildhoeve in Emst, waar in de oven voortdurend stukjes pompoen gaar liggen te roosteren. Met een knipoog: ,,Ze zeggen wel eens dat bierbrouwen monnikenwerk is, maar dit doet er echt niet voor onder.''

    Ga er maar aan staan: met z'n vieren 150 kilo pompoen schillen, uithollen, snijden, roosteren en pureren. Al dat werk moet uiteindelijk leiden tot tweeduizend liter 'Papoen', een kruidig herfstbiertje met een alcoholpercentage van zeven procent.

    De gesneden pompoen wordt in een oven op 220 graden in 25 minuten gaar geroosterd. Daarna gaat het de pureermachine in. De puree gaat vervolgens in grote emmers naar de Sallandse Landbier Brouwerij in Raalte, waar Overbosch gaat brouwen en er onder meer pumpkin pie spice (taartkruiderij) aan toevoegt.

    Het is de derde keer dat de mannen zich aan het pompoenbier wagen. Ze zijn er laaiend enthousiast over. ,,Het is echt een gaaf ding'', zegt Overbosch, ,,een heel mooi vers herfstbier.''

    De Papoen moet - met gepast etiket- voor Halloween in de schappen bij verschillende bedrijven en speciaalzaken in de regio Epe. Zie daarvoor www.epebier.nl