article
1.6154168
EPE - De belangenvereniging Ons Mooi Epe gaat door met procedures en bezwaren indienen tegen diverse plannen voor de herinrichting van de Heerderweg. "We druipen nu niet als een geslagen hondje met de staart tussen de benen af." Woordvoerder Coos Paulusma van Ons Mooi Epe (OME) neemt enkele malen het woord 'jammer' in de mond.
Ons Mooi Epe zet procedures Heerderweg door
EPE - De belangenvereniging Ons Mooi Epe gaat door met procedures en bezwaren indienen tegen diverse plannen voor de herinrichting van de Heerderweg. "We druipen nu niet als een geslagen hondje met de staart tussen de benen af." Woordvoerder Coos Paulusma van Ons Mooi Epe (OME) neemt enkele malen het woord 'jammer' in de mond.
http://www.destentor.nl/regio/epe/ons-mooi-epe-zet-procedures-heerderweg-door-1.6154168
2016-06-30T11:20:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6077271.1467297175!image/image-6077271.JPG
Epe,Bouw en wonen,Sociaal en maatschappij,Verkeer en vervoer,Milieu en grondstoffen,Heerderweg,herinrichting,procedures,Ons Mooi Epe,top,hermes
Epe
Home / Regio / Epe / Ons Mooi Epe zet procedures Heerderweg door

Ons Mooi Epe zet procedures Heerderweg door

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Heerderweg.
   Fotograaf
  EPE -  De belangenvereniging Ons Mooi Epe gaat door met procedures en bezwaren indienen tegen diverse plannen voor de herinrichting van de Heerderweg. "We druipen nu niet als een geslagen hondje met de staart tussen de benen af." Woordvoerder Coos Paulusma van Ons Mooi Epe (OME) neemt enkele malen het woord 'jammer' in de mond.

  Jammer dat toch nog enkele tientallen bomen die gespaard hadden kunnen worden, toch om gaan. Jammer dat een motie van de Partij voor de Dieren, gesteund door 50Plus, de SP en GroenLinks, niet is aangenomen. Jammer dat het niet zover is gekomen dat OME alle bezwaren en procedures gaat intrekken, omdat de provincie nog aan een paar laatste eisen van de vereniging is tegemoet gekomen.

  Herinrichtingsplan
  De provincie besloot afgelopen woensdagavond dat er in principe niets meer wordt veranderd aan het al gewijzigde herinrichtingsplan voor de Heerderweg. OME had gehoopt nog een paar punten extra te kunnen winnen - lees extra bomen te kunnen redden van kap - maar kwam bedrogen uit. Paulusma: "Laten we wel zijn: we zijn bij de OME realistische mensen. We hadden gehoopt dat de motie nog zou worden aangenomen, maar echt verwachten deden we het niet. Of het nu oorlog is tussen ons en de provincie? Dat zeg ik niet. We worden nu niet ineens het braafste jongetje van de klas, dat is wel zeker. Maar tegelijk zijn we ook blij dat we tot op heden al wel heel veel bereikt hebben met onze acties."

  Kapvergunningen
  Feit is dat OME lopende procedures nu zeker niet gaat intrekken. Paulusma: "Er lopen bezwaren tegen kapvergunningen en die gaan nu door. Zoals we ook een nieuw verkeersbesluit dat er nog moet komen, zéér kritisch gaan bekijken. Ook hebben we een jurist bestuursrecht ingeschakeld die onder meer nog gaat bekijken of we toch niet alsnog een vinger achter het oorspronkelijke bestemmingsplan kunnen krijgen. En tenslotte gaan we de provincie houden aan een opdracht die is gegeven aan de gedeputeerde: OME moet nadrukkelijk worden betrokken bij de beoordeling van de situatie rondom 'tweehonderd kritische tot zeer kritische bomen', of die al of niet gekapt moeten worden."

  Kortom, voor OME is de strijd zeker nog niet gestreden. Paulusma: "Binnen onze vereniging wordt ook gewerkt aan een adoptieplan voor bomen langs de weg en daarvoor is veel animo, kan ik zeggen. De exacte uitwerking daarvan volgt nog. Overigens wil dit alles ook weer niet zeggen dat ons doel is om het hele herinrichtingsplan van de baan te krijgen. We hebben ook al veel bereikt met z'n allen en de weg is ook echt wel aan verbetering toe."