article
1.6220747
EPE - De middenstand in Epe is in de ban van valse briefjes van vijftig euro. Winkeliers hebben elkaar met een speciale waarschuwings-app ingeseind alert te zijn
‘Pas op, vals geld in omloop in Epe’
EPE - De middenstand in Epe is in de ban van valse briefjes van vijftig euro. Winkeliers hebben elkaar met een speciale waarschuwings-app ingeseind alert te zijn
http://www.destentor.nl/regio/epe/pas-op-vals-geld-in-omloop-in-epe-1.6220747
2016-07-26T08:18:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6220773.1469521060!image/image-6220773.jpg
Epe,Economie,vijftig,vals,euro,Geld,top
Epe
Home / Regio / Epe / ‘Pas op, vals geld in omloop in Epe’

‘Pas op, vals geld in omloop in Epe’

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Afbeelding ter illustratie
   Fotograaf
  EPE - De middenstand in Epe is in de ban van valse briefjes van vijftig euro. Winkeliers hebben elkaar met een speciale waarschuwings-app ingeseind alert te zijn

  Ze reageerden op een bericht dat op de website van Epe Acueel verscheen, waarin wordt gewaarschuwd voor nepbriefjes die onlangs zouden zijn ingewisseld. Of er in het centrum van Epe ook echt valse briefjes zijn opgedoken is nog niet door een van de ondernemers bevestigd.

  App
  Het verhaal is secretaris Monique Adelerhof van de Ondernemersvereniging Epe bekend. Ze heeft het zelf niet meegemaakt, maar weet dat de ondernemers zijn gewaarschuwd door Maarten Thijssen van Bloemsierkunst Maarten van de Marktwand. „Ik werd getipt door een kennis over het bericht op internet en heb toen de collega’s via onze app gealarmeerd”, legt Thijssen uit.

  Thijssen acht de kans dat hij of een van zijn collega’s de dupe wordt van deze vorm van fraude vrij klein: „We hebben bijna allemaal vals geld-detectoren en dat schrikt af. Heb het zelf in ieder geval gelukkig nog nooit meegemaakt.”

  IJscoboer
  Potentiële slachtoffers zijn volgens Thijssen kleine ondernemers. Zelfstandigen zonder ‘verklikkertje’ waarmee te zien is of een biljet deugt of niet: „Een ijscoboer met een wagen langs de weg bijvoorbeeld. Daar kopen ze een ijsje van twee euro met zo’n nepbriefje van vijftig. En krijgen ze naast dat ijsje 48 euro echt geld terug. Zo’n man moet dan een heleboel ijsjes verkopen om dat verlies weer goed te maken.”

  Thijssen vindt het belangrijk dat iedereen - winkeliers èn particulieren - op de hoogte is: „Een gewaarschuwd mens telt voor twee.”