article
1.6592910
EPE - De leegstand in het winkelcentrum van Epe neemt zorgwekkende vormen aan. Niet alleen komen er steeds meer lege panden bij, ze blijven ook langer zonder huurder.
Zorgen om grote, lege winkels in centrum Epe
EPE - De leegstand in het winkelcentrum van Epe neemt zorgwekkende vormen aan. Niet alleen komen er steeds meer lege panden bij, ze blijven ook langer zonder huurder.
http://www.destentor.nl/regio/epe/zorgen-om-grote-lege-winkels-in-centrum-epe-1.6592910
2016-10-31T09:09:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6592957.1477904872!image/image-6592957.jpg
Epe,Sociaal en maatschappij,Economie,winkels,Leegstand,bedrijfspanden,top
Epe
Home / Regio / Epe / Zorgen om grote, lege winkels in centrum Epe

Zorgen om grote, lege winkels in centrum Epe

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Afbeelding ter illustratie
   Fotograaf
  EPE - De leegstand in het winkelcentrum van Epe neemt zorgwekkende vormen aan. Niet alleen komen er steeds meer lege panden bij, ze blijven ook langer zonder huurder.
  Een leegstand van vijf tot zeven procent is heel normaal

  Het is de hoogste tijd om op de situatie te anticiperen, meent de voorzitter van de ondernemersvereniging Epe (OVE) Gerard Dijkstra. ,,Loop maar eens door het dorp en let er op. Meer en meer winkelpanden staan leeg.’’ En dat moet niet zo doorgaan, stelt Dijkstra.

  Internetwinkels
  ,,Een leegstand van vijf tot zeven procent is heel normaal’’, vervolgt hij. ,,Maar daar zitten we in Epe inmiddels boven. Heeft natuurlijk alles te maken met met de toename van internetwinkels en de grote ketens die zijn omgevallen.’’ Een beetje leegstand is ook niet erg, zegt Dijkstra die met de OVE de belangen van 152 neringdoenden behartigt. ,,Leegstand houd je toch. Maakt ook niet uit, zolang het maar geen dominante panden zijn. Dan maakt het wèl uit, want die springen in het oog.’’

  Epe heeft momenteel twee van die panden: de oude Formido aan de Hoofdstraat en schuin daar tegenover het voormalige pand van Kuijt Mode. Dijkstra: ,,Formido is van die twee de minst zorgelijke. Want dit pand heeft geen grote en opvallende voorpui. Maar de voormalige Kuijt-locatie is een ander verhaal. Dat is echt een dominant pand. Staat nu ruim een jaar leeg. Heel lastig.’’ Om de leegstand daar minder op te laten vallen, richt de OVE de etalage geregeld in.

  Winkeliersvoorman
  Hoe goed bedoeld ook, het blijft een doekje voor het bloeden, beseft Dijkstra. ,,Daar hoort natuurlijk gewoon een winkel te staan.’’ De winkeliersvoorman ziet daarbij in Epe een belangrijke rol weggelegd voor pandeigenaren. ,,Je kunt niet meer achterover in je stoel leunen en huurpenningen incasseren. De nieuwe tijd eist investeringen van de eigenaar. Die moet in beweging komen. ”