article
1.6179539
Nee, een flinke gage zat er niet in voor de twintig acteurs die meespelen in de nieuwe actiefilm van 's Heeren Loo in Ermelo.
Film 's Heeren Loo krijgt vervolg
Nee, een flinke gage zat er niet in voor de twintig acteurs die meespelen in de nieuwe actiefilm van 's Heeren Loo in Ermelo.
http://www.destentor.nl/regio/ermelo/film-s-heeren-loo-krijgt-vervolg-1.6179539
2016-07-09T08:22:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6179567.1468054311!image/image-6179567.jpg
Ermelo,Sociaal en maatschappij,'s Heeren Loo,hermes
Ermelo
Home / Regio / Ermelo / Film 's Heeren Loo krijgt vervolg

Film 's Heeren Loo krijgt vervolg

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De film op 's Heeren Loo
   Fotograaf
  Nee, een flinke gage zat er niet in voor de twintig acteurs die meespelen in de nieuwe actiefilm van 's Heeren Loo in Ermelo.

  Maar ja, daar staat tegenover dat ook helemaal niemand auditie hoefde te doen voor 'Het Geheim van de Koffer'. Ermelo/Harderwijk

  'Iedereen die een rolletje wilde, doet mee", vertelt initiatiefnemer Matthijs Tempelman. "Bovendien is er vandaag gezorgd voor een broodje hamburger op de set. Dat pakken ze maar mooi weer even mee", grinnikt Tempelman. 's Heeren Loo is natuurlijk een zorginstelling en geen filmstudio. Toch maakten de cliënten, in samenwerking met vier verzorgenden, vier jaar geleden een hele aardige film, die volgens velen om een vervolg vroeg.

  'Het Geheim van het Bos' heette die rolprent. "Het idee ontstond indertijd onder collega's. Het werd een succes. We worden er sindsdien door achtervolgd. Iedereen informeerde naar deel twee. Omdat de instelling dit jaar 125 jaar bestaat, hebben we die gelegenheid aangegrepen."

  Inmiddels zitten de zes draaidagen er op. Gisteren werd onder meer gefilmd bij het politiebureau in Harderwijk en in het bos. "We hebben nu een paar losse scènes en die kunnen we monteren."

  De film duurt tussen de 35 en 40 minuten en gaat op 27 oktober in première in Ermelo. Daarna is de film waarschijnlijk ook te zien op HK13TV en YouTube. "En we laten dvd's maken voor de cliënten en hun familie."

  Hilarische stukjes

  "De filmploeg van onze eigen Omroep VED, Voor en Door, heeft alle opnames verzorgd. Zij heeft de juiste apparatuur. Verder heeft iedereen vrijwel belangeloos meegedaan, een echt budget hadden we niet. Maar het wordt heel aardig, met hilarische stukjes waarin koffers worden verwisseld. Een collega van mij heeft het geschreven, het steekt goed in elkaar."

  De eerste film eindigde met een cliffhanger. "Er was ergens een koffer met geld achtergebleven, maar de boeven moesten naar de gevangenis. Nu zie je dat ze vrij worden gelaten en op zoek gaan naar het geld." Er is uitgepakt qua decorstukken en locaties. Zo krijgt een dure sportwagen een prominente rol en doet ook de waterpolitie nog mee.

  "We hebben een goed netwerk en zijn brutaal genoeg om iedereen gewoon te benaderen om mee te werken. Dat pakt heel leuk uit." Niet alle cliënten hebben een grote rol. "We hebben gekeken wat iemand aankon. Sommigen zijn alleen in beeld, terwijl ze bijvoorbeeld klussen aan een auto. Ik heb weer gemerkt hoeveel mogelijkheden mensen hebben ondanks hun verstandelijke beperking."

  En ja, ze hebben leren samenwerken, leren omgaan met emoties. "Maar het was vooral een feest van gelijkwaardigheid. We hebben echt heel veel lol gehad."