article
1.5081693
ZUTPHEN/ERMELO/KAMPEN - De hoofdverdachte in de zaak van de chaletmoord in Ermelo, de 29-jarige Janet S. uit Kampen, blijft voorlopig vastzitten. Dit najaar wordt eerst een aantal getuigen gehoord.
Hoofdverdachte chaletmoord Ermelo blijft vastzitten
ZUTPHEN/ERMELO/KAMPEN - De hoofdverdachte in de zaak van de chaletmoord in Ermelo, de 29-jarige Janet S. uit Kampen, blijft voorlopig vastzitten. Dit najaar wordt eerst een aantal getuigen gehoord.
http://www.destentor.nl/regio/ermelo/hoofdverdachte-chaletmoord-ermelo-blijft-vastzitten-1.5081693
2015-07-14T14:28:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4310477.1433346773!image/image-4310477.jpg
Kampen,Ermelo,Recht, misdaad en 112,top,hermes
Ermelo
Home / Regio / Ermelo / Hoofdverdachte chaletmoord Ermelo blijft vastzitten

Hoofdverdachte chaletmoord Ermelo blijft vastzitten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ZUTPHEN/ERMELO/KAMPEN - De hoofdverdachte in de zaak van de chaletmoord in Ermelo, de 29-jarige Janet S. uit Kampen, blijft voorlopig vastzitten. Dit najaar wordt eerst een aantal getuigen gehoord. 

  Dat bepaalde de rechtbank in Zutphen dinsdag. S. wordt er van verdacht Amersfoorter Ton Kuijf om het leven te hebben gebracht in op bungalowpark de Strokel in Ermelo. De zakenman werd vrijdag 14 maart 2014 dood aangetroffen in een uitgebrande chalet op bungalowpark. Hij was met een bijl om het leven gebracht. S. was dinsdag niet aanwezig. 'Ze wilde nadrukkelijk niet aanwezig zijn', liet haar advocaat weten. Hij zei ook namens haar dat zij niks met de dood van de Amersfoorter Ton Kuijf te maken heeft.

  Er bestaan volgens de raadsman twee versies van de omstandigheden. Een van medeverdachte Youri B. uit Bergen op Zoom en die van zijn cliënt. 'Hij zegt dat mijn cliënt verantwoordelijk is. Terwijl hij het doodmaken, om het zo maar even te zeggen, niet heeft gezien. Mijn cliënt zegt dat hij onder het bloed zat toen ze weer terug in het chalet kwam.'

  B. en medeverdachte Joyce N. uit Kampen werden onlangs in vrijheid gesteld. 'Zij hoeven dus ook niet mee te werken aan het onderzoek en ik kan ze pas in oktober bij de verhoren kritische vragen stellen.' Er is volgens hem geen concreet bewijs dat S. Kuijf om het leven bracht. 'Ja, er zit DNA op de plastic handschoenen. Dat is er ook van de medeverdachte en bij hem zat er ook bloed op zijn broek, zei de advocaat. Volgens hem is er in het geval van Janet S. alleen de verklaring van Youri B..

  'Het feit dat ze betrokken is bij de brand en het trachten weg te maken van sporen, dat klopt. Dat heeft ze erkend. Maar dat maakt niet dat ze verantwoordelijk is voor de dood van Kuijf.'

  De raadsman wilde dat S. ook in vrijheid wordt gesteld, totdat de zaak inhoudelijk wordt behandeld. De officier van justitie verzette zich. 'Mevrouw is eerder veroordeeld voor zeer ernstige feiten. Niemand zou begrijpen als deze verdachte in vrijheid wordt gesteld.' De rechtbank wees het verzoek af. Janet S. blijft in ieder geval tot 29 september vastzitten. Dan staat er weer een pro forma-zitting gepland.