article
1.6112614
Vandaag is de spannendste dag van het examenjaar. Geslaagd? Gezakt? Of toch een her...
Examenkandidaten houden adem in
Vandaag is de spannendste dag van het examenjaar. Geslaagd? Gezakt? Of toch een her...
http://www.destentor.nl/regio/examenkandidaten-houden-adem-in-1.6112614
2016-06-16T08:03:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6112652.1466063819!image/image-6112652.JPG
Onderwijs en wetenschap,top
Regio
Home / Regio / Examenkandidaten houden adem in

Examenkandidaten houden adem in

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Olav Sieljes uit Emmeloord
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Daphne Kok (17) Wijhe
   Fotograaf
  Vandaag is de spannendste dag van het examenjaar. Geslaagd? Gezakt? Of toch een her...

  Met diploma op zak naar Amerika
  Olav Sieljes (17) uit Emmeloord vertrekt in augustus voor zeker twee jaar naar Colorado, Amerika. Hij koos voor een studie marketing op een school waar veel aandacht is voor voetbal.

  1 Is het een spannende dag vandaag?
  "Dat valt wel mee, ik maak me niet druk. Ik stond er voor twee vakken niet zo goed voor, maar als ik voor één vak een 5,5 haal dan ben ik geslaagd. Eigenlijk hangt er wel veel vanaf: ik moet slagen, want anders kan ik niet naar Colorado. Mijn vader vond een bemiddelingsbureau dat Nederlandse voetballers met Amerikaanse scholen in contact brengt. Ik ben door een coach benaderd en heb testen in het Engels gemaakt en nu is het rond. Zodra ik mijn diploma heb, moeten we die informatie opsturen, dan wordt er een visum aangevraagd. De eerste training staat gepland op 10 augustus. Ik denk dat ik rond 4 augustus die kant op vlieg, want ik wil uitgerust aan de training beginnen."

  2 Zit je de hele dag naast de telefoon klaar?
  "Ik weet dat ze mij tussen 15.30 en 16.30 uur gaan bellen, dus daar ga ik wel even voor zitten. Met een mobiel in mijn hand."

  3 Wat ga je vanavond doen als je geslaagd bent?
  "Het kan zijn dat ik moet werken bij Albert Heijn. Als dat zo is, ga ik proberen vrij te vragen, want er is een borrel voor iedereen geslaagd is in restaurant 't Voorhuys. Daar wil ik wel graag bij zijn."

   

  Feestje? Eerst maar zien of het gelukt is
  Daphne Kok, 17 jaar, Wijhe, HavoCapellenborg (Wijhe)

  1 Spannende dag vandaag?
  "Spannend wil ik het niet noemen. Het is niet dat ik nerveus ben, maar ik weet niet of ik geslaagd ben. Ik durf wel te zeggen dat mijn gemiddelden van de afgelopen jaren genoeg zijn. De vraag is alleen of ik gemiddeld een 5,5 heb gehaald op alle examens. Dat gaat erom spannen. Maar het zorgt niet voor extra spanning op dit moment. Als ik het niet haal gaan we gewoon vrolijk verder met de herkansingen."

  2 Zit je de hele dag naast de telefoon klaar?
  "Vanaf 14.00 uur wordt bij ons iedereen gebeld. Het maakt niet uit of je wel of niet geslaagd bent. Eigenlijk vind ik dat wel fijn. Dat weet je gelijk waar je aan toe bent. Vanaf 14.00 uur heb ik mijn mobiel in de handen."

  3 Wat ga je vanavond doen als geslaagd bent?
  "Ik heb nog geen plannen. Ik had een feestje gepland, maar daar heb ik van afgezien omdat sommige examens dus wat lastiger waren dan verwacht. Als ik geslaagd ben kan ik snel genoeg wat regelen en komt er ongetwijfeld wel bezoek thuis. Eerst maar eens zien of het gelukt is. Daarna zie ik wel hoe de avond verloopt."