article
1.6133917
BERGENTHEIM - De helft van de feestweek in Bergentheim zit er nog maar op, maar de editie 2016 kan nu al geslaagd genoemd worden.
Bergentheim is al tevreden na een halve feestweek
BERGENTHEIM - De helft van de feestweek in Bergentheim zit er nog maar op, maar de editie 2016 kan nu al geslaagd genoemd worden.
http://www.destentor.nl/regio/hardenberg/bergentheim-is-al-tevreden-na-een-halve-feestweek-1.6133917
2016-06-23T19:15:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4417909.1403513220!image/image-4417909.jpg
Bergentheim,Lokaal Thema ST,Banthumloop,feestweek,atleten,zomermarkt,top,hermes
Hardenberg
Home / Regio / Hardenberg / Bergentheim is al tevreden na een halve feestweek

Bergentheim is al tevreden na een halve feestweek

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Banthumloop was een van de hoogtepunten van de week
   Fotograaf
  BERGENTHEIM - De helft van de feestweek in Bergentheim zit er nog maar op, maar de editie 2016 kan nu al geslaagd genoemd worden.

  Dat is volgens de organisatoren vooral te danken aan het zomerse weer.

  Donderdagavond was de zomeravondmarkt met veel bezoekers. Diverse kramen met onder andere kleding, eten, schoonmakenartikelen waren op het Bastingplein neergezet. Daartussen stonden plaatselijke verenigingen en goede doelenorganisaties. Met temperaturen rond 30 graden vielen de oliebollenbakkers zeker op. Bezoekers van de markt konden door de openstelling ook kennismaken met het nieuwe buurthuis Veur Mekaar, aan de rand van het Bastingplein. Zwanet Ramaker, vrijwilligerscoördinator: "Er is hard gewerkt en de verbouwing schiet al mooi op. Het is de bedoeling dat na de zomervakantie de deuren open kunnen." Tijdens de zomeravondmarkt gaven de Country Line Dancers een demonstratie. De percussiegroep Rambakkie zorgde voor een muzikaal feestje.

  Dinsdagavond werd de feestweek geopend met een bingoavond in de feesttent, waar vierhonderd fanatieke bingospelers aan meededen. Woensdag was het traditionele spuitvoetbal voor kinderen.

  Na de zomeravondmarkt maakt Bergentheim zich vanavond op voor de Banthumloop met aan de start vele honderden atleten en recreatieve lopers. Zaterdag is op het feestterrein festival Pumps en Wheels. Met als vaste onderdelen de Tuner Paradise en het Ladies Event. Nieuw is het onderdeel Heel Bergentheim Bakt. De feestweek wordt afgesloten met een feestavond met de PPMband.