article
1.6422991
LOOZEN - De vijvertuinen van Ada Hofman en haar dochter Natalie zijn verkocht. De nieuwe eigenaren willen volgend voorjaar de deuren weer open gooien.
Vijvertuinen in Loozen verkocht
LOOZEN - De vijvertuinen van Ada Hofman en haar dochter Natalie zijn verkocht. De nieuwe eigenaren willen volgend voorjaar de deuren weer open gooien.
http://www.destentor.nl/regio/hardenberg/hardenberg/vijvertuinen-in-loozen-verkocht-1.6422991
2016-09-21T11:22:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6298602.1472224467!image/image-6298602.JPG
Loozen,Bouw en wonen,Faillissement,loozen,vijvertuinen,top
Hardenberg
Home / Regio / Hardenberg / Hardenberg / Vijvertuinen in Loozen verkocht

Vijvertuinen in Loozen verkocht

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het vijvertuinencomplex in Loozen. Foto: Wilbert Bijzitter
  LOOZEN - De vijvertuinen van Ada Hofman en haar dochter Natalie zijn verkocht. De nieuwe eigenaren willen volgend voorjaar de deuren weer open gooien.
  De laatste maand kwam het verlaten vijvertuinencomplex negatief in het nieuws door de verpaupering en twee inbraken. Reden voor de Rabobank en makelaars om meer vaart te zetten met de verkoop.

  Prijsverlaging
  Onlangs werd de prijs voor het complex met vijftig vijvers en dertig tuinen, op Funda wederom verlaagd, van 595.000 naar 450.000 euro. Potentiële kopers, die eerder afhaakten, kwamen zo weer in beeld en toen ging het snel, bevestigt de curator. Er ligt nu een akkoord in hoofdlijnen, de rechter-commissaris is akkoord, evenals de Rabobank. Aangezien er nog geen handtekeningen onder het contract staan wil de curator niet met de namen van de eigenaren naar buiten komen. Met name voor de familie Hofman - oprichter Ada Hofman en haar dochter Natalie - moet het als muziek in de oren klinken dat de nieuwe eigenaren het plan hebben om het complex in oude glorie te herstellen.

  Faillissement
  Het complex ging vorig jaar oktober failliet. Ada Hofmans opvolger, haar dochter Natalie, moest tot haar verdriet zelf de stekker eruit trekken. De bezoekersaantallen waren de laatste jaren sterk gedaald en er moest geld bij.
  Door twee recente inbraken is er veel vernield in het voormalige bezoekerscentrum. Er moesten timmerlui en een slotenmaker aan te pas komen om alles te herstellen. Afgelopen weekend sloeg het inbrekersgilde wederom toe, alhoewel er weinig meer te halen viel. De inbrekers vernielden moedwillig zaken. De nieuwe eigenaren hebben vooruitlopend op de overdracht een sleutelovereenkomst gesloten. Hierdoor kunnen zij het complex permanent bewaken.
  Natalie Hofman zegt in een reactie dat zij een dubbel gevoel heeft nu de verkoop nagenoeg rond is. ,,Enerzijds is er opluchting, aan de andere kant is het wel het definitieve einde. ‘’