article
1.6174611
HARDENBERG/DEDEMSVAART - Op zestigjarige leeftijd is woensdag de Hardenbergse PvdA-fractievoorzitter Ria Juurlink-Nijhuis overleden.
Hardenbergse PvdA-fractievoorzitter Ria Juurlink-Nijhuis (60) overleden
HARDENBERG/DEDEMSVAART - Op zestigjarige leeftijd is woensdag de Hardenbergse PvdA-fractievoorzitter Ria Juurlink-Nijhuis overleden.
http://www.destentor.nl/regio/hardenberg/hardenbergse-pvda-fractievoorzitter-ria-juurlink-nijhuis-60-overleden-1.6174611
2016-07-07T14:00:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.3887292.1372252195!image/image-3887292.jpg
Dedemsvaart,Hardenberg,Lokaal Thema ST,fractievoorzitter,PvdA,Ria Juurlink,overleden,gemeenteraad,top,hermes
Hardenberg
Home / Regio / Hardenberg / Hardenbergse PvdA-fractievoorzitter Ria Juurlink-Nijhuis (60) overleden

Hardenbergse PvdA-fractievoorzitter Ria Juurlink-Nijhuis (60) overleden

Foto's
1
Reacties
Reageer
    HARDENBERG/DEDEMSVAART - Op zestigjarige leeftijd is woensdag de Hardenbergse PvdA-fractievoorzitter Ria Juurlink-Nijhuis overleden.

    Bij de inwoonster van Dedemsvaart was onlangs kanker geconstateerd. Ze lag voor behandeling in het ziekenhuis en was volgens de aangeslagen PvdA-wethouder René de Vent volop van plan om de strijd met haar ziekte aan te gaan.

    Als gevolg van complicaties is ze echter woensdag overleden. Binnen de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders is met grote verslagenheid gereageerd. Burgemeester Peter Snijders: "We wisten van haar ziekte, maar het nieuws kwam voor ons toch nog onverwacht. We herinneren haar als een hartelijke en betrokken persoonlijkheid met een groot rechtvaardigheidsgevoel. We wensen haar man Ad, haar drie kinderen en de kleinkinderen veel sterkte om dit verlies te verwerken."

    Ria Juurlink maakte sinds 1998 deel uit van de gemeenteraad, eerst in de voormalige gemeente Avereest en na de herindeling in Hardenberg. Na het plotselinge vertrek van Andy de Vos in het najaar van 2013 werd ze fractievoorzitter. Zij combineerde haar politieke werk met een baan bij woningcorporatie Woonconcept. Daarnaast was zij buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.