article
1.6159794
DEDEMSVAART - "Met heel veel moeite kreeg ik de achterdeur dicht, en ondertussen vloog het tuinmeubilair door de lucht. Een paar seconden later schoof ineens de caravan voor het raam langs. Pas toen dacht ik: Inge zit er nog in!"
Inge vloog in caravan door de lucht in Dedemsvaart
DEDEMSVAART - "Met heel veel moeite kreeg ik de achterdeur dicht, en ondertussen vloog het tuinmeubilair door de lucht. Een paar seconden later schoof ineens de caravan voor het raam langs. Pas toen dacht ik: Inge zit er nog in!"
http://www.destentor.nl/regio/hardenberg/inge-vloog-in-caravan-door-de-lucht-in-dedemsvaart-1.6159794
2016-07-01T21:48:55+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6159797.1467409541!image/image-6159797.jpg
Hardenberg,Dedemsvaart,Sociaal en maatschappij,windval,hermes
Hardenberg
Home / Regio / Hardenberg / Inge vloog in caravan door de lucht in Dedemsvaart

Inge vloog in caravan door de lucht in Dedemsvaart

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Inge en Klaas komen weer bij van de schrik nadat de caravan richting de vaart was geblazen, met Inge er nog in.
  DEDEMSVAART -  "Met heel veel moeite kreeg ik de achterdeur dicht, en ondertussen vloog het tuinmeubilair door de lucht. Een paar seconden later schoof ineens de caravan voor het raam langs. Pas toen dacht ik: Inge zit er nog in!"

  De plotselinge valwind trekt donderdagavond een spoor van vernieling door de Wisseling in Dedemsvaart en trekt alles mee. Ook de caravan van Klaas (69) en Inge (66) Hofman, die meters verderop weer wordt losgelaten en terug op aarde landt.

  Inge wilde net nog even wat gordijntjes ophangen, voor het stel volgende week daadwerkelijk op vakantie gaat. "Het begon een beetje te rommelen en hard te regenen", zegt Inge. "Ik ben dus maar even blijven zitten, om te wachten tot het afgelopen zou zijn. Plots begon de caravan te schudden en kwam-ie in beweging. 'Wat gebeurt er nou', dacht ik nog. Toen hij stilstond ben ik er uitgesprongen, en zag de ravage buiten."

  Verbijsterd
  Bang was Inge niet, wel verbijsterd, zegt ze met gevoel voor drama. "Alsof een engeltje uit de lucht de caravan oppakte en verderop heeft neergezet." Inge en Klaas wonen normaal in Zwolle, maar passen deze week op het huis van vrienden in Dedemsvaart. Die zijn in Zuid-Frankrijk terwijl de valwind duizend kilometer noordelijker huishoudt.

  Schade
  De auto naast het huis aan de Wisseling raakt bedolven onder de pannen. De caravan komt eveneens flink gehavend uit de oneerlijke strijd met de natuur. "De reparateur schat de schade op 4500 euro", zucht Klaas. "Normaal staat de caravan in Wijthmen, nu hebben we hem meegenomen naar Dedemsvaart om hem vast in te richten voor de vakantie. Gelukkig, die kan gewoon doorgaan."

  Dedemsvaart
  Het echtpaar gaat volgende week naar de camping in Otterlo, de kampeerwagen is zo goed en kwaad als het kan weer opgelapt. Inge heeft de schrik niettemin in de benen, omdat de caravan een landing in het water van de Dedemsvaart maar nipt bespaard bleef. "Poe, daar moet ik toch niet aan denken. Ik kan namelijk niet zwemmen."