article
1.6423142
MARIËNBERG - De politie heeft vier inwoners uit Enschede aangehouden na een achtervolging in de omgeving van Mariënberg. Daarbij werden snelheden van bijna 180 kilometer per uur gemeten.
Vier aanhoudingen na spectaculaire achtervolging in Overijssel
MARIËNBERG - De politie heeft vier inwoners uit Enschede aangehouden na een achtervolging in de omgeving van Mariënberg. Daarbij werden snelheden van bijna 180 kilometer per uur gemeten.
http://www.destentor.nl/regio/hardenberg/mari%C3%ABnberg/vier-aanhoudingen-na-spectaculaire-achtervolging-in-overijssel-1.6423142
2016-09-21T12:17:09+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.780699.1474483806!image/image-780699.jpg
Mariënberg,Aanhouding,Politie,Verkeersdelict,Recht, misdaad en 112,aanhoudingen,achtervolging,marienberg,top
Mariënberg
Home / Regio / Hardenberg / Mariënberg / Vier aanhoudingen na spectaculaire achtervolging in Overijssel

Vier aanhoudingen na spectaculaire achtervolging in Overijssel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  MARIËNBERG - De politie heeft vier inwoners uit Enschede aangehouden na een achtervolging in de omgeving van Mariënberg. Daarbij werden snelheden van bijna 180 kilometer per uur gemeten.

  Bij een snelheidscontrole op de N36 bij Westerhaar gingen de automobilisten er gistermiddag vandoor. Het gaat om twee mannen van 20 en 37 en twee vrouwen van 20 en 43 jaar.

  Botsing
  Een motoragent gaf de auto een stopteken, maar deze reed met hoge snelheid door richting Hardenberg. Op de rotonde bij de witte Paal raakte de auto een bestelauto. Die raakte daardoor beschadigd. De auto haalde snelheden van gemiddeld 179km/h. Ook toen de auto door Hardenberg over de Twentseweg richting Bergentheim reed werden hoge snelheden bereikt. Dit leverde gevaarlijke situaties op voor het overige verkeer.

  Lekke band
  In verband met de verkeersveiligheid besloot de motoragent de achtervolging te staken. Andere agenten keken uit naar de auto en zagen deze rijden op de Hardenbergerweg richting Mariënberg. Ook hier reed de bestuurder roekeloos. Vlak voor de kruising met de N36 maakte de bestuurder een stuurfout waarbij hij een band lek reed. De auto reed een zandpad op en stopte waarna de bestuurder er vandoor ging. De drie andere inzittenden werden aangehouden.

  Whatsapp-groep
  Via een buurt Whatsapp groep kwam korte tijd later een melding dat de gevluchte bestuurder op de Kanaalweg-oost in Bergentheim liep. Agenten hielden hem daar aan.

  Het is nog onduidelijk waarom de automobilist er bij de snelheidscontrole vandoor ging. Twee van de drie inzittenden kregen een proces-verbaal wegens het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De bestuurder kreeg meerdere processen verbaal, vanwege zijn roekeloze rijgedrag. Hij overtrad daarmee veel verkeersregels.