article
1.6452330
HARDENBERG - PlastChem verhuist van het Wavin-terrein aan de Bruchterweg in Hardenberg naar bedrijventerrein Broeklanden. Het bedrijf heeft 2,3 hectare grond gekocht en gaat daar naar eigen zeggen 'Europa's modernste PVC-fabriek bouwen'.
'Modernste PVC-fabriek van Europa' komt in Hardenberg
HARDENBERG - PlastChem verhuist van het Wavin-terrein aan de Bruchterweg in Hardenberg naar bedrijventerrein Broeklanden. Het bedrijf heeft 2,3 hectare grond gekocht en gaat daar naar eigen zeggen 'Europa's modernste PVC-fabriek bouwen'.
http://www.destentor.nl/regio/hardenberg/modernste-pvc-fabriek-van-europa-komt-in-hardenberg-1.6452330
2016-09-27T14:00:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6453319.1474984357!image/image-6453319.JPG
Hardenberg,Lokaal Thema ST,Economie,PlastChem,bedrijventerrein,gemeente,nieuwbouw,fabriek,Broeklanden,kavel,top,hermes
Hardenberg
Home / Regio / Hardenberg / 'Modernste PVC-fabriek van Europa' komt in Hardenberg

'Modernste PVC-fabriek van Europa' komt in Hardenberg

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Heffen van het glas op nieuwe fabriek. Foto: Cor van Dalen
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Directie PlastChem met Martijn de Groot en Onno Pieter Sonnega (midden) licht plannen nieuwbouw fabriek in Hardenberg toe. Rechts burgemeester Peter Snijders, links wethouder Douwe Prinsse. Foto: Cor van Dalen
  HARDENBERG -  PlastChem verhuist van het Wavin-terrein aan de Bruchterweg in Hardenberg naar bedrijventerrein Broeklanden. Het bedrijf heeft 2,3 hectare grond gekocht en gaat daar naar eigen zeggen 'Europa's modernste PVC-fabriek bouwen'.

  Dat uit zich volgens directeur Onno Pieter Sonnega vooral in een nieuw concept, een nieuw te ontwikkelen productieproces en een nieuw en modern machinepark. ,,Onze industrie is redelijk ouderwets, weinig innovatief en werkt vaak met oudere machines." Met de grondaankoop en de nieuwbouw is een bedrag van bijna twintig miljoen euro gemoeid.

  In 2019 klaar
  De bouw van de nieuwe fabriek start medio 2017 en kan begin 2019 in gebruik worden genomen. Met de nieuwe vestiging neemt ook de werkgelegenheid toe. Op dit moment werken er in Hardenberg bij PlastChem 25 medewerkers. In de nieuwe fabriek is werk voor circa 35 medewerkers. PlastChem beëindigt een joint venture in Italië en hevelt die productie over naar Hardenberg. Op termijn verhuist wellicht ook het in Barneveld gevestige kantoor naar Hardenberg, PlastChem heeft volgens Sonnega geen groeimogelijkheden op het Wavin-terrein. Daarom werd eerder al een kavel van 0,65 hectare op bedrijventerrein Broeklanden gekocht, waar een distributiecentrum in aanbouw is.

  Poeder
  PlastChem ontwikkelt en fabriceert PVC-compounds. Dit zijn grondstoffen voor de PVC-kunststofverwerkende industrie, in de vorm van granulaat (kleine korreltjes) of poedervorm. De compounds worden verkocht in voornamelijk de Benelux, Duitsland, Engeland, Polen en Oekraïne. Daar worden ze gebruikt voor het maken van uiteenlopende kunststoftoepassingen, zoals bouwmaterialen, tuinafscheidingen, dashboards van auto's, kabels en dak- en muurbeplating. Het gaat soms om kleine aantallen of juist bulkproductie, in totaal duizenden tonnen PVC-compounds per jaar.