article
1.6284224
RHEEZERVEEN - Het vijfjarige jongetje dat zaterdag in Rheezerveen zwaar gewond is geraakt, is niet van een springkussen gevallen.
Ongeval springkussen Rheezerveen blijkt geen ongeval
RHEEZERVEEN - Het vijfjarige jongetje dat zaterdag in Rheezerveen zwaar gewond is geraakt, is niet van een springkussen gevallen.
http://www.destentor.nl/regio/hardenberg/ongeval-springkussen-rheezerveen-blijkt-geen-ongeval-1.6284224
2016-08-22T12:29:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6279997.1471706545!image/image-6279997.jpg
Rheezerveen,Lokaal Thema ST,ongeval,springkussen,herseninfarct,Sallandruiters,Galoppade,top,hermes
Hardenberg
Home / Regio / Hardenberg / Ongeval springkussen Rheezerveen blijkt geen ongeval

Ongeval springkussen Rheezerveen blijkt geen ongeval

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  RHEEZERVEEN - Het vijfjarige jongetje dat zaterdag in Rheezerveen zwaar gewond is geraakt, is niet van een springkussen gevallen.
  Dat is fijn voor ons als organisatie, maar is er geen sprake van vreugde.

  Volgens een politiewoordvoerster is er sprake van 'een gezondheidsprobleem'. De kleuter werd getroffen door een herseninfarct en ligt in een ziekenhuis. Over zijn toestand worden verder geen mededelingen gedaan.

  Aannames
  Omdat hij vlakbij het springkussen lag, werd in eerste instantie aangenomen dat hij van het springkussen was gevallen. Dat stond op een weiland in Rheezerveen waar de Galoppade werd gehouden, het Overijssels kampioenschap voor spring- en dressuurruiters. Omdat mogelijk sprake was van een ongeval werd de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ingeschakeld. Een inspecteur stelde vast dat het springkussen goedgekeurd was.

  Verdrietige situatie
  Maar de politie kan nu melden dat het springkussen geen rol heeft gespeeld. Er wordt daarom ook geen onderzoek ingesteld. "Dat is fijn voor ons als organisatie, maar is er geen sprake van vreugde. We leven mee met de familie, voor hen is het een hele verdrietige situatie", aldus Cor Jan Verkerk van De Sallandruiters.