article
1.6202311
HARDENBERG - Vanaf eind augustus is er een rechtstreekse treinverbinding die reiziger van en naar Twente de nodige tijdwinst oplevert. Om het half uur rijdt er een trein.
Sneller van Hardenberg naar Almelo per trein
HARDENBERG - Vanaf eind augustus is er een rechtstreekse treinverbinding die reiziger van en naar Twente de nodige tijdwinst oplevert. Om het half uur rijdt er een trein.
http://www.destentor.nl/regio/hardenberg/sneller-van-hardenberg-naar-almelo-per-trein-1.6202311
2016-07-18T14:53:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4305215.1441201385!image/image-4305215.jpg
Mariënberg,Hardenberg,Lokaal Thema ST,Arriva,Vechtdallijn,trein,reizigers,overstappen,openbaar vervoer,spoor,top,hermes
Hardenberg
Home / Regio / Hardenberg / Sneller van Hardenberg naar Almelo per trein

Sneller van Hardenberg naar Almelo per trein

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HARDENBERG - Vanaf eind augustus is er een rechtstreekse treinverbinding die reiziger van en naar Twente de nodige tijdwinst oplevert. Om het half uur rijdt er een trein.

  Hardenberg/Mariënberg
  Voor treinreizigers die van Hardenberg naar Almelo (of andersom) reizen is het eind deze maand afgelopen met een verplichte overstap op het station in Mariënberg. Vanaf maandag maandag 29 augustus is er een rechtstreeks verbinding. Het betekent voor reizigers negen minuten minder reistijd van en naar Twente en betere aansluitingen op andere trein- en busverbindingen. Dat is een langgekoesterde wens van de provincie: Twente beter verbinden met Hardenberg en Zuidoost Drenthe. Elk half uur rijdt er straks een trein op het traject Almelo - Hardenberg. Daardoor rijden er ook meer treinen per uur tussen Mariënberg en Hardenberg: in de daluren acht treinen en in de spits twaalf.

  Overwegen
  De afgelopen maanden is het spoor aangepast voor de nieuwe situatie. Het 18 kilometer lange traject tussen Mariënberg en Almelo is voorzien van nieuwe rails, 34.000 dwarsliggers en 40.000 ton grind. Zestien overwegen zijn vernieuwd en de beveiliging is bijgesteld zodat treinen sneller kunnen rijden. Tussen Almelo en Mariënberg gaat de snelheid omhoog van 80 naar 120 kilometer per uur. Station Geerdijk is daarom opgeheven.

  Op station Almelo is het spoor doorgetrokken waardoor reizigers minder ver hoeven te lopen om over te stappen of om de uitgang van het station te bereiken.

  De officiële ingebruikname van de rechtstreekse spoorverbinding is maandagochtend 29 augustus op het station in Hardenberg. Dat gebeurt in aanwezigheid van de Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman, de Hardenbergse burgemeester Peter Snijders. Jan Mulder (regioredirecteur ProRail) en Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland, dat met treinen rijdt op de Vechtdallijnen.