article
1.6183298
HARDENBERG - Wielrenners gaan van start in de hal van het gemeentehuis in Hardenberg en finishen na 20.3 kilometer op de Europaweg.
Tijdrit door Rheeze, Diffelen en Brucht
HARDENBERG - Wielrenners gaan van start in de hal van het gemeentehuis in Hardenberg en finishen na 20.3 kilometer op de Europaweg.
http://www.destentor.nl/regio/hardenberg/tijdrit-door-rheeze-diffelen-en-brucht-1.6183298
2016-07-11T10:08:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4774067.1487285417!image/image-4774067.jpg
Brucht,Rheeze,Hardenberg,Diffelen,Lokaal Thema ST,Olympia's Tour,wielrennen,ploegentijdrit,etappe,top,hermes
Hardenberg
Home / Regio / Hardenberg / Tijdrit door Rheeze, Diffelen en Brucht

Tijdrit door Rheeze, Diffelen en Brucht

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HARDENBERG - Wielrenners gaan van start in de hal van het gemeentehuis in Hardenberg en finishen na 20.3 kilometer op de Europaweg.

  De wielrenners van de 27 internationale ploegen in Olympia's Tour gaan dit jaar kennismaken met Rheeze, Diffelen en Brucht. Deze kernen worden op 27 september aangedaan tijdens de ploegentijdrit. In 1993 werd er in hetzelfde gebied ook al eens een individuele tijdrit voor professionals gehouden, met onder meer aan de start bekende renners zoals Erik Breukink (rijdend voor het Spaanse Once), Jepser Skibby, Olaf Ludwig, Raul Alcala en Fabio Baldato.

  Nu gaat Olympia's Tour, een wedstrijd voor beloften, met een 20,3 kilometer lange race tegen het uurwerk van start in Hardenberg en wordt opnieuw gereden door Rheeze, Diffelen en Brucht. Bij de samenstelling van het parcours is vooral gekeken om verkeersdrempels en andere obstakels zoveel mogelijk te vermijden, zodat ploegen zo weinig mogelijk hinder ondervinden op weg naar een goede tijd. De ploegen vertrekken vanuit het gemeentehuis en de finishlijn is op de Europaweg.

  In totaal doen 27 teams mee aan de 64e Olympia's Tour. Dat zijn de nationale selecties van Australië, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Groot Brittannië, Luxemburg, Noorwegen, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland. Verder aan de start een groot aantal continentale ploegen zoals BMC Development Team, Cycling Team Jo Piels, Ettix-Quickstep, Lotto-Soudal U23 en Rabobank Development Team en enkele nationale clubteams.

  Olympia's Tour start twee weken voor het WK. Daarmee is de beloftenwedstrijd een laatste test voor de talenten. De gemeente Hardenberg heeft samen met lokale ondernemers, Stad Hardenberg Promotie en de Hardenbergse Wielervereniging de organisatie van de Olympia's Tour in huis gehaald.