article
1.6298580
LOOZEN - Het voormalige vijvertuinencomplex van Ada Hofman in Loozen, gemeente Hardenberg, staat afgeprijsd voor 595.000 euro op Funda.
Tuinen Ada Hofman in Loozen afgeprijsd
LOOZEN - Het voormalige vijvertuinencomplex van Ada Hofman in Loozen, gemeente Hardenberg, staat afgeprijsd voor 595.000 euro op Funda.
http://www.destentor.nl/regio/hardenberg/tuinen-ada-hofman-in-loozen-afgeprijsd-1.6298580
2016-08-27T05:00:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6298602.1472224467!image/image-6298602.JPG
Loozen,vijvertuinencomplex,Funda,top
Hardenberg
Home / Regio / Hardenberg / Tuinen Ada Hofman in Loozen afgeprijsd

Tuinen Ada Hofman in Loozen afgeprijsd

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het vijvertuinencomplex in Loozen. Foto: Wilbert Bijzitter
  LOOZEN - Het voormalige vijvertuinencomplex van Ada Hofman in Loozen, gemeente Hardenberg, staat afgeprijsd voor 595.000 euro op Funda.

  Een trits potentiële kopers haakte af, waardoor een doorstart verder weg lijkt dan ooit. Verpaupering dreigt. Het gras overwoekert de parkeerplaats en het is niet moeilijk raden dat de rest ook achteruit holt.

  'Niemand heeft er wat aan als het complex verpaupert en verloedert', zegt curator mr. Hubert te Woerd van Daniels Huisman Advocaten in Almelo. Vorig jaar oktober, vlak nadat Ada Hofmans dochter Nathalie het faillissement aanvroeg, was de curator nog opgetogen over een doorstart. De belangstellenden stonden in de rij voor het recreatiecomplex met 30 modeltuinen en 50 vijvers, compleet met woning en bedrijfsgebouw. Nathalie Hofman woonde nog enige tijd in de bedrijfsvilla. Inmiddels is ligt het complex er al geruime tijd verlaten bij.

  De curator kon de 8 gegadigden één voor één wegstrepen van zijn lijstje. De aspirant-kopers kregen of de financiering niet rond of bleken gelukszoekers die voor een appel en een ei op de eerste rang wilden zitten. Uiteindelijk besloot de grootste schuldeiser, de Rabobank, makelaars in te schakelen.

  De prijs is inmiddels gezakt naar 595.000 euro en de curator voorspelt nu dat de oorspronkelijke functie van het complex vermoedelijk niet meer haalbaar is. ,,Je kunt er heel luxe gaan wonen. In de prachtige tuinen tref je salamanders en ijsvogels, het is indrukwekkend. Dat er nu geen onderhoud meer wordt gepleegd is een beslissing van de bank en die snap ik. Vorig najaar is geïnvesteerd om de tuinen en vijvers winterklaar te maken. Je praat over behoorlijke kosten om het continue te onderhouden.''

  Het vijvertuinencomplex van de in Duitsland woonachtige Ada Hofman was nationaal en internationaal vermaard.