article
1.6425427
HARDENBERG - Het CDA Hardenberg heeft een opvallend initiatiefvoorstel gelanceerd. Per jaar zouden maximaal vijf jongeren tot 18 jaar in aanmerking moete komen voor een jeugdlintje.
Voorstel voor jeugdlintje in Hardenberg
HARDENBERG - Het CDA Hardenberg heeft een opvallend initiatiefvoorstel gelanceerd. Per jaar zouden maximaal vijf jongeren tot 18 jaar in aanmerking moete komen voor een jeugdlintje.
http://www.destentor.nl/regio/hardenberg/voorstel-voor-jeugdlintje-in-hardenberg-1.6425427
2016-09-22T05:19:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5957712.1461581137!image/image-5957712.jpg
Hardenberg,Sociaal en maatschappij,Jeugd,Lintje,Onderscheiding,top,hermes
Hardenberg
Home / Regio / Hardenberg / Voorstel voor jeugdlintje in Hardenberg

Voorstel voor jeugdlintje in Hardenberg

Foto's
1
Reacties
Reageer
    HARDENBERG - Het CDA Hardenberg heeft een opvallend initiatiefvoorstel gelanceerd. Per jaar zouden maximaal vijf jongeren tot 18 jaar in aanmerking moete komen voor een jeugdlintje.

    De lintjes zouden terecht moeten komen bij jongeren die zich op een bijzondere wijze inzetten voor de samenleving. De jeugdlintjes worden jaarlijks uitgereikt op de internationale dag van de rechten van het kind.

    Geen decoratie
    In de praktijk blijkt dat jongeren nauwelijks in aanmerking kunnen komen voor een decoratie, zo leert de ervaring. De fractie van het CDA wil hier verandering in brengen door de invoering van een jeugdlintje. ,,Jongeren die op dit moment een bijzondere bijdrage leveren aan de Hardenbergse samenleving kunnen nu niet in het zonnetje worden gezet door middel van een onderscheiding of waardering. Door dit juist wel te doen geven we meer uiting aan de slogan 'de kracht van gewoon doen' en laten we als gemeente zien dat we veel waarde hechten aan de bijzondere prestaties die jongeren leveren, waarmee ze de Hardenbergse samenleving van onderop versterken.In de huidige tijd is dat waardevoller dan ooit", aldus Rick Brink die het voorstel namens de CDA fractie heeft opgesteld en ingediend bij de gemeenteraad.

    Het voorstel zal allereerst oriënterend worden besproken tijdens de oriënterende ronde die gepland staat op 11 oktober. Daarna zal de gemeenteraad zich op 25 oktober buigen over het initiatiefvoorstel.