article
1.6240782
HIERDEN/RIO DE JANEIRO - Het is opnieuw de grote vraag. Wie draagt de Nederlandse vlag bij de opening van de Olympische Spelen? Wij zetten er op in dat Theo Bos in Rio het eervolle klusje krijgt.
Draagt Theo Bos uit Hierden de vlag in Rio?
HIERDEN/RIO DE JANEIRO - Het is opnieuw de grote vraag. Wie draagt de Nederlandse vlag bij de opening van de Olympische Spelen? Wij zetten er op in dat Theo Bos in Rio het eervolle klusje krijgt.
http://www.destentor.nl/regio/harderwijk/hierden/draagt-theo-bos-uit-hierden-de-vlag-in-rio-1.6240782
2016-08-04T01:00:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6240792.1470254647!image/image-6240792.jpg
Hierden,Sport,Olympische Spelen,Wielrennen,opening,OS2016,Rio2016,Theo Bos,Olympische spelen,vlagdrager,top,Rio de Janeiro
Hierden
Home / Regio / Harderwijk / Hierden / Draagt Theo Bos uit Hierden de vlag in Rio?

Draagt Theo Bos uit Hierden de vlag in Rio?

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Baanwielrenner Theo Bos in de vertrekhal van Schiphol.
   Fotograaf
   Locatie
   Schiphol
  HIERDEN/RIO DE JANEIRO - Het is opnieuw de grote vraag. Wie draagt de Nederlandse vlag bij de opening van de Olympische Spelen? Wij zetten er op in dat Theo Bos in Rio het eervolle klusje krijgt.

  De chef de mission, in dit geval Maurits Hendriks, wijst de vlaggendrager aan. De naam van de uitverkoren sporter wordt altijd pas een dag voor de opening van de Spelen bekendgemaakt, donderdag dus.

  Restrictie
  Er wordt altijd een sporter aangewezen die een mooie staat van dienst achter zijn naam heeft staan en Nederland op waardige wijze heeft vertegenwoordigd. In die categorie zijn er vele kandidaten voorradig.

  Er is echter één grote restrictie. Sporters die binnen 48 uur na de opening in actie moeten komen, mogen van Hendriks niet meelopen in de feestelijke ceremonie. Dat wordt als te vermoeiend gezien. Dat betekent dat er bij voorbaat al sporters afvielen, bijvoorbeeld Ranomi Kromowidjojo, Marianne Vos, Reinder Nummerdor en Epke Zonderland. Dafne Schippers zou een prachtige vlaggendraagster zijn, maar zij is in Portugal in voorbereiding op de Spelen en nog niet in Rio.

  Theo Bos
  En wie gaat de vlag vrijdag dragen? Wij zetten in op baanwielrenner Theo Bos uit Hierden. Hij lijkt zeer geschikt voor deze eervolle taak.

  De populaire Bos won bij de Spelen in 2004 zilver op de sprint, stapte later over naar het wielrennen op de weg, maar keerde onlangs weer terug naar de baan, omdat hij de Spelen nog een keer wilde meemaken. Bijzonder is dat zijn broer Jan in 2006 de vlag droeg bij de Winterspelen in Turijn.

  Maar we kunnen het natuurlijk ook helemaal mis hebben…