article
1.6354103
HARDERWIJK - Atletiek- en wandelvereniging Athlos denkt met de nieuwe wandelgroep 'Lopen met een maatje" in een behoefte te voorzien. Mensen met een aanzienlijk overgewicht wordt een cursus wandelen aangeboden.
'Lopen met een maatje' haalt zwaarlijvigen over de drempel
HARDERWIJK - Atletiek- en wandelvereniging Athlos denkt met de nieuwe wandelgroep 'Lopen met een maatje" in een behoefte te voorzien. Mensen met een aanzienlijk overgewicht wordt een cursus wandelen aangeboden.
http://www.destentor.nl/regio/harderwijk/lopen-met-een-maatje-haalt-zwaarlijvigen-over-de-drempel-1.6354103
2016-09-07T09:47:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4283888.1395735479!image/image-4283888.jpg
Harderwijk,Sport,wandelen,overgewicht,top,hermes
Harderwijk
Home / Regio / Harderwijk / 'Lopen met een maatje' haalt zwaarlijvigen over de drempel

'Lopen met een maatje' haalt zwaarlijvigen over de drempel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HARDERWIJK - Atletiek- en wandelvereniging Athlos denkt met de nieuwe wandelgroep 'Lopen met een maatje" in een behoefte te voorzien. Mensen met een aanzienlijk overgewicht wordt een cursus wandelen aangeboden.
  Mensen die denken dat wandelen te moeilijk voor ze is, kunnen zich juist aansluiten. We beginnen hee

  Mensen met een aanzienlijk overgewicht wordt een cursus wandelen aangeboden.

  Petra Winter-Pos wordt de trainer van deze nieuwe groep en weet waarover ze praat. "Ik ben jaren geleden zelf begonnen bij Athlos. Hardlopen was gezien mijn gewicht, niet voor me weggelegd maar Nordic walken lukte. Ik was blij met de lage drempel die Athlos voor mensen als mij opwierp en begon het na een aarzelend begin zelfs heel leuk te vinden. Ik ben daarna mijn Nordic Walking papieren gaan halen en ben nu allround wandeltrainer. Voor dat laatste moest ik een nieuwe activiteit uitwerken. Dat is wandelen voor de doelgroep met behoorlijk overgewicht geworden."

  De praktische uitwerking van het plan is de start van een nieuwe groep bij Athlos. "Mensen die denken dat wandelen te moeilijk voor ze is, kunnen zich juist aansluiten. We beginnen heel, heel eenvoudig. Een beetje wandelen en vooral proberen we een groep te worden. Dat wandelen breiden we heel voorzichtig uit. Echt, de deelnemers zullen vervolgens verbaasd zijn over wat ze gaan leren".

  Athlos heeft een actieve wandelafdeling. Winter: "Op 1 oktober vieren we dat we tien jaar geleden zijn gestart met Nordic Walking. Wandelgroepen waren er al enkele jaren eerder. Met honderd leden wordt er op verschillende dagen en avonden in de week gewandeld of aan Nordic walken gedaan en zijn we binnen Athlos een echte tak."

  De cursus Lopen met een maatje begint op donderdagavond 6 oktober om 19.00 uur. Aanmelden of informatie: 06-13833026 of www.athlos.nl (knop Wandelen).