article
1.6160045
HARDERWIJK - Het Dolfinarium in Harderwijk gaat het aantal dolfijnen flink terugbrengen. Ook zijn er concrete plannen voor een groot waterpark met glijbanen en ander vertier.
Minder dolfijnen in Dolfinarium Harderwijk
HARDERWIJK - Het Dolfinarium in Harderwijk gaat het aantal dolfijnen flink terugbrengen. Ook zijn er concrete plannen voor een groot waterpark met glijbanen en ander vertier.
http://www.destentor.nl/regio/harderwijk/minder-dolfijnen-in-dolfinarium-harderwijk-1.6160045
2016-07-02T07:50:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.4462817.1413988267!image/image-4462817.JPG
Harderwijk,Sociaal en maatschappij,minder dolfijnen,Dolfinarium,waterpark,top
Harderwijk
Home / Regio / Harderwijk / Minder dolfijnen in Dolfinarium Harderwijk

Minder dolfijnen in Dolfinarium Harderwijk

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De waterspeelplaats in Deltapark Neeltje Jans.
   Fotograaf
  HARDERWIJK - Het Dolfinarium in Harderwijk gaat het aantal dolfijnen flink terugbrengen. Ook zijn er concrete plannen voor een groot waterpark met glijbanen en ander vertier.

  De komende maanden verlaten tien dieren het zeezoogdierenpark. "Hierdoor krijgen andere dolfijnen die blijven, meer ruimte", zegt directeur Bert van de Hoef. Het Dolfinarium lag de afgelopen maanden zwaar onder vuur. Er was kritiek van de oud-dolfijnentrainer van Flipper die tegenwoordig als activist ageert tegen dolfijnen in gevangenschap. Hij verkondigde op de nationale televisie dat het een schande was zoals het in Harderwijk toegaat en organiseerde een actiebijeenkomst op 16 mei.

  Rambam 
  Eerder was er een geruchtmakende uitzending van het programma Rambam, waarbij een verslaggever met verborgen camera het gebrek aan ruimte voor de dolfijnen in Harderwijk bloot legde.

  Koerswijziging 
  Het terugbrengen van het aantal dolfijnen in Harderwijk lijkt moeilijk los te zien van die kritiek. Volgens Van de Hoef is het echter het gevolg van een koerswijziging van het Dolfinarium zelf. ,,Dat heeft niets te maken met die actievoerders, dat willen we zelf'', zegt de directeur Benelux in dienst van Aspro Parks, de eigenaar van het Dolfinarium en zet in op een totaal andere koers, met forse investeringen in Harderwijk. Zo komt er onder meer een groot waterpark met glijbanen, dat volgend jaar juni open gaat. Het past in de lijn van meer attracties en meer vermaak en minder show. En minder dolfijnen.