article
1.6215568
HARDERWIJK - De haring van Palingrokerij & Vishandel Dries van den Berg in Harderwijk is door het testpanel van de AD Haringtest beoordeeld met een 6,5. "Ik had er wat meer verwacht", zegt Peter van den Berg. "Ik had eerlijk gezegd op een 9 gerekend."
Visboer Van den Berg: 'klanten zijn onze belangrijkste keurmeesters'
HARDERWIJK - De haring van Palingrokerij & Vishandel Dries van den Berg in Harderwijk is door het testpanel van de AD Haringtest beoordeeld met een 6,5. "Ik had er wat meer verwacht", zegt Peter van den Berg. "Ik had eerlijk gezegd op een 9 gerekend."
http://www.destentor.nl/regio/harderwijk/visboer-van-den-berg-klanten-zijn-onze-belangrijkste-keurmeesters-1.6215568
2016-07-23T11:45:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6215569.1469274518!image/image-6215569.JPG
Harderwijk,Economie,Dries van den Berg,AD Haringtest,hermes
Harderwijk
Home / Regio / Harderwijk / Visboer Van den Berg: 'klanten zijn onze belangrijkste keurmeesters'

Visboer Van den Berg: 'klanten zijn onze belangrijkste keurmeesters'

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Palingrokerij & Vishandel Dries van den Berg aan de Burgemeester de Meesterstraat.
      Fotograaf
    HARDERWIJK - De haring van Palingrokerij & Vishandel Dries van den Berg in Harderwijk is door het testpanel van de AD Haringtest beoordeeld met een 6,5. "Ik had er wat meer verwacht", zegt Peter van den Berg. "Ik had eerlijk gezegd op een 9 gerekend."

    'Bij Dries van den Berg is het altijd druk en alles gaat vlug', aldus het testpanel. 'Snelheid van werken lijkt weleens ten koste te gaan van de zorgvuldigheid, want deze temperatuur kan echt niet'.

    Een 6,5 dus voor de Harderwijkse vishandel. "Uiteindelijk blijft het deels toch een kwestie van smaak", aldus Van den Berg. "Er is nog nooit kok gevonden die kan koken voor alle monden."

    Ondanks dat de Harderwijkse vishandel het moet doen met een tegenvallende 72e plek (van de 144), kan Van den Berg leven met het rapport dat is opgesteld door het testpanel van het AD. "De haring zelf krijgt een 7,5. Er is een punt afgetrokken omdat het product te warm was. De testers hebben een temperatuur gemeten van 10,8 graden. En dat terwijl de haring, als die wordt geserveerd, een temperatuur moet hebben van tussen de 0 en 7 graden. Het rapport zegt echter ook dat onze haring goed is schoongemaakt en geen bacteriën bevat. Dat is het écht objectieve deel van de Haringtest.Daar kunnen we dus blij mee zijn."

    Van den Berg ziet geen reden om het roer om te gooien naar aanleiding van deze uitslag. Het zou druk zijn. "Dat klopt wel maar bij ons is het altijd druk. Toch krijgen we nooit klachten over onze haring. Ik sta dan ook nog altijd voor de volle honderd procent achter ons product. Onze klanten zijn uiteindelijk onze belangrijkste keurmeesters."