article
1.6429577
HATTEM - Bij een inbraak in huisartsenpraktijk de Hof van Blom in Hattem zijn woensdagnacht alle computers gestolen. Het heeft de dagelijkse gang van zaken binnen de praktijk behoorlijk ontregeld.
Huisartsen vrezen voor nieuwe inbraak in praktijk Hattem
HATTEM - Bij een inbraak in huisartsenpraktijk de Hof van Blom in Hattem zijn woensdagnacht alle computers gestolen. Het heeft de dagelijkse gang van zaken binnen de praktijk behoorlijk ontregeld.
http://www.destentor.nl/regio/hattem/huisartsen-vrezen-voor-nieuwe-inbraak-in-praktijk-hattem-1.6429577
2016-09-22T15:59:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6429673.1474559963!httpImage/image-6429673.
Hattem,Sociaal en maatschappij,Huisartsen vrezen voor nieuwe inbraak in praktijk,top,hermes
Hattem
Home / Regio / Hattem / Huisartsen vrezen voor nieuwe inbraak in praktijk Hattem

Huisartsen vrezen voor nieuwe inbraak in praktijk Hattem

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Foto: Google Streetview
  HATTEM - Bij een inbraak in huisartsenpraktijk de Hof van Blom in Hattem zijn woensdagnacht alle computers gestolen. Het heeft de dagelijkse gang van zaken binnen de praktijk behoorlijk ontregeld.

  Huisartsenpraktijk Hof van Blom in Hattem is inmiddels weer voorzien van nieuwe computers. Inbrekers zijn er woensdagnacht met acht pc's en vier laptops vandoor gegaan. Een dag later zit huisarts Wiggers zit achter een nieuwe computer. Een beetje onwennig nog.

  Snel geregeld
  ,,Er zijn natuurlijk ergere dingen in de wereld maar zo'n inbraak ontregelt de boel behoorlijk. Vooral voor de patiëntenzorg. Gelukkig kunnen we nu weer beschikken over computers. Dat was snel geregeld. We proberen zoveel mogelijk de afgezegde afspraken van gisteren in te halen. Voor de rest is het weer business as usual'', vertelt Wiggers. Hij vormt samen met de artsen N. Uit de Weerd-Vermeeren, prof. dr. R.A.M.J. Damoiseaux en J.R. Blom Huisartsenpraktijk de Hof van Blom.

  Volgens de huisarts reageren de mensen begripvol. ,,De meeste mensen hebben begrip voor de situatie. We hebben veel afspraken moeten afzeggen. Spoedgevallen hebben we zelf kunnen afhandelen, gelukkig. Wel zijn er veel vragen van patienten over hun medische gegevens. Maar de dossiers met patiëntengegevens staan niet op de gestolen computers. Die staan extern opgeslagen. Dus die zorg kunnen we weg nemen.''

  Bezorgd
  Zelf is Wiggers bezorgd over een eventuele nieuwe inbraak in zijn praktijk. Sinds zorgorganisatie Driezorg het oude Hof van Blom heeft gesloopt en een streep heeft gezet door de nieuwbouw van het woon-zorgcentrum, ligt de huisartsenpraktijk heel afgelegen. ,,De boel is gesloopt en vervolgens gebeurt er niets, dus de omgeving doet nu heel unheimisch aan. In de nacht ziet of hoort niemand hier iets. Ze kunnen vrij hun gang gaan. En dat hebben ze dus ook gedaan.''

  De inbrekers wisten binnen te komen via een raam aan de achterzijde van de praktijk. ,,We nemen nu extra veiligheidsmaatregelen want ik sluit niet uit dat we binnenkort een tweede bezoek krijgen. Dat is waar de politie mij ook voor heeft gewaarschuwd. Er staan nu spiksplinternieuwe computers.'' De arts vermoedt dat de daders lokaal bekend zijn. ,,De praktijk ligt zo afgelegen, dat het haast bekenden moeten zijn geweest. Je zit ook niet zo weer op de snelweg.''