article
1.6278064
HEERDE - Het is voor een minderjarige kinderlijk eenvoudig om aan alcohol te komen in de gemeente Heerde.
Jongere in Heerde komt makkelijk aan drank
HEERDE - Het is voor een minderjarige kinderlijk eenvoudig om aan alcohol te komen in de gemeente Heerde.
http://www.destentor.nl/regio/heerde/jongere-in-heerde-komt-makkelijk-aan-drank-1.6278064
2016-08-20T02:00:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.5133274.1459763735!image/image-5133274.jpg
Heerde,Sociaal en maatschappij,Jongere en drank,top,hermes
Heerde
Home / Regio / Heerde / Jongere in Heerde komt makkelijk aan drank

Jongere in Heerde komt makkelijk aan drank

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HEERDE -  Het is voor een minderjarige kinderlijk eenvoudig om aan alcohol te komen in de gemeente Heerde.

  Er wordt niet of nauwelijks gecontroleerd of gevraagd naar leeftijd of id-kaart. Uit een onderzoek van de gemeente bij 39 verkooppunten zoals winkels, sportkantines en horeca blijkt dat heel laconiek wordt omgesprongen met de verkoop van drank aan jongeren.

  Identiteitsbewijs
  In slechts vijf van die 39 onderzochte gelegenheden in de gemeente werd gevraagd naar de leeftijd en het identiteitsbewijs van de jonge klant die werd ingezet voor het onderzoek. Hoewel deze mystery guest wel achttien was en ook is opgeleid als bijzonder opsporingsambtenaar, heeft hij het uiterlijk van iemand die zestien, hooguit zeventien is.

  Verrast
  Burgemeester Inez Pijnenburg is buitengewoon onaangenaam verrast over de manier waarop omgesprongen wordt met de verkoop van alcohol aan minderjarigen. ,,Dit had ik niet verwacht. Ik ben buitengewoon onaangenaam verrast dat zoveel mensen voorbij gaan aan de achterliggende reden van het verkoopverbod aan minderjarigen. Deze regels zijn er niet voor niets, we moeten ons met z'n allen inzetten voor de gezondheid van onze jeugd", aldus een geschrokken burgemeester.

  De onderzochte horeca, sportclubs en winkels die in overtreding waren, krijgen een brief van de gemeente, waarin ze worden aangesproken op de resultaten. Ze moeten ook aangeven welke maatregelen ze extra in gaan zetten om het controleren van de leeftijd beter uit te voeren.