article
1.6189706
HEERDE - Vijftien woningen verrijzen er op de voormalige bedrijfslocatie van SUEL aan de Bonenburgerlaan/Meidoornlaan in Heerde. Er wordt gebouwd voor starters en voor ouderen. Mooie bijkomstigheid is dat de entree van het dorp aan deze kant er een stuk beter op wordt.
Nieuwbouw verfraait entree van Heerde
HEERDE - Vijftien woningen verrijzen er op de voormalige bedrijfslocatie van SUEL aan de Bonenburgerlaan/Meidoornlaan in Heerde. Er wordt gebouwd voor starters en voor ouderen. Mooie bijkomstigheid is dat de entree van het dorp aan deze kant er een stuk beter op wordt.
http://www.destentor.nl/regio/heerde/nieuwbouw-verfraait-entree-van-heerde-1.6189706
2016-07-13T11:01:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6009841.1464878996!image/image-6009841.JPG
Heerde,Sociaal en maatschappij,Nieuwbouw moet entree van Heerde verfraaien,top,hermes
Heerde
Home / Regio / Heerde / Nieuwbouw verfraait entree van Heerde

Nieuwbouw verfraait entree van Heerde

Foto's
1
Reacties
Reageer
  HEERDE - Vijftien woningen verrijzen er op de voormalige bedrijfslocatie van SUEL aan de Bonenburgerlaan/Meidoornlaan in Heerde. Er wordt gebouwd voor starters en voor ouderen. Mooie bijkomstigheid is dat de entree van het dorp aan deze kant er een stuk beter op wordt.

  Het college van Heerde staat positief tegenover het woningbouwplan. En vraagt de raad dat ook te doen. Met de nieuwbouw ontstaat een fraaie entree van het dorp, meent het college. ,,Bovendien ontstaat een gemixt woongebied omdat er voor verschillende doelgroepen wordt gebouwd'', aldus wethouder Gerrit van Dijk.

  Het is de bedoeling om vijf woningen voor senioren te bouwen, vier starterswoningen en zes studio-appartementen.

  Bedrijfsgebouwen
  Het voordeel van het project is dat de forse bedrijfsgebouwen in deze omgeving worden ingedamd. Bovendien komt het tegemoet aan de afspraak over meer inbreiding dan uitbreiding. Heerde focust op het tegengaan van versnippering van winkels en op een compact centrum. Er vindt aansluiting plaats met de kleinschalige bebouwing in de Meidoornlaan. Een fiets-voetpad zorgt voor een snelle verbinding tussen de beide straten.

  Wel geven B en W aan dat zij liever wat meer groen in het gebied willen zien. ,,Het is nu vrij stenig ingevuld, weinig groen. Daarnaast wijkt de bouwmassa af van de overige bebouwing aan de Bonenburgerlaan. Dat zou kunnen worden verholpen door een complex met een meer traditioneel zadel- of wolfsdaksprincipe.''

  Verder verwacht het college problemen qua parkeren. Nu zijn vijftien plekken ingetekend maar dit moeten er minstens negentien worden op basis van wettelijk gestelde normen.

  Groen licht
  Eerder al gaf de gemeente groen licht voor de bouw van tien appartementen aan de overkant van de straat, de Bonenburgerlaan 35-37. Op deze plek staan twee winkelpanden die al jaren leeg staan. Kledingwinkel Everybody's Fashion sloot voorgoed de deuren, de handwerkwinkel van Ali Slijkhuis verhuisde naar een ander pand aan de Bonenburgerlaan.

  De winkelpanden worden gesloopt en maken plaats voor tien appartementen, twee garageboxen, acht bergingen en vijftien parkeerplaatsen op het eigen terrein. ,,Het is de bedoeling om acht woningen in een lagere prijsklasse aan te bieden. Twee appartementen zijn groter en daar hangt dus ook een ander prijskaartje aan'', aldus Van Dijk. De woningen zijn geschikt voor starters maar ook voor oudere bewoners. Het inzetten van zorg aan huis is bijvoorbeeld een mogelijkheid.