article
1.6327725
WAPENVELD - Drie Wapenveldse organisaties zijn een petitie gestart voor het bevaarbaar maken van het noordelijke deel van het Apeldoorns Kanaal.
'Vertrouwensbreuk' bevaarbaar Apeldoorns Kanaal in Wapenveld en Hattem
WAPENVELD - Drie Wapenveldse organisaties zijn een petitie gestart voor het bevaarbaar maken van het noordelijke deel van het Apeldoorns Kanaal.
http://www.destentor.nl/regio/heerde/vertrouwensbreuk-bevaarbaar-apeldoorns-kanaal-in-wapenveld-en-hattem-1.6327725
2016-09-01T15:26:00+0000
http://www.destentor.nl/polopoly_fs/1.6106891.1465901084!httpImage/image-6106891.
Heerde,Sociaal en maatschappij,Vertrouwensbreuk Apeldoorns Kanaal,top,hermes
Heerde
Home / Regio / Heerde / 'Vertrouwensbreuk' bevaarbaar Apeldoorns Kanaal in Wapenveld en Hattem

'Vertrouwensbreuk' bevaarbaar Apeldoorns Kanaal in Wapenveld en Hattem

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het Apeldoorns Kanaal. Foto: Google Streetview
  WAPENVELD - Drie Wapenveldse organisaties zijn een petitie gestart voor het bevaarbaar maken van het noordelijke deel van het Apeldoorns Kanaal.

  De stuurgroep Veluwekroon besloot onlangs voorlopig af te zien van het beweegbaar maken van de bruggen over het Apeldoorns Kanaal in Wapenveld en Hattem. De petitie is daarop een reactie.

  Veluwekroon vindt dat eerst meer duidelijkheid moet komen over de hoogte van de te verwachten onderhoudskosten en hoe die redelijkerwijs opgebracht kunnen worden. De stuurgroep wil voorlopig alleen varen met kano's en sloepen toestaan.

  In Wapenveld is hierop verontrust gereageerd. Want het betekent dat het kanaal voorlopig niet bevaarbaar zal zijn voor grotere motorjachten en historische binnenvaartschepen. Dus zijn er geen extra opbrengsten of economische spin off. De beslissing heeft ook gevolgen voor de bevaarbaarheid elders van het kanaal.

  De Stichting Recreatie Wapenveld, de Dorpsraad Wapenveld en de lokale ondernemers willen dat hun gemeenteraad in overleg treedt met maatschappelijke organisaties. Ze roepen op om alternatieven te zoeken voor het toekomstvast beheer en onderhoud van de waterweg. De drie organisaties spreken van een 'diepe vertrouwensbreuk' die nu is ontstaan. En van schoffering door Veluwekroon van provinciale staten van Gelderland. "Veluwekroon ondergraaft hiermee het vertrouwen van ondernemers, maatschappelijke organisaties en inwoners in de betrokken gemeenten."

  De petitie staat op www.petities.nl en heeft als motto 'Varen op het Apeldoorns Kanaal moet!'.